Petteri Orpo avaa Kokoomuksen ilmastopolitiikkaa

Petteri Orpo avaa Kokoomuksen ilmastopolitiikkaa
Petteri Orpo. Kuva: nimetön

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo totesi Helsingin Narinkkatorilla lauantaina, että ilmastonmuutosta voidaan torjua niin, ettei yksittäisen ihmisen taakka jää kohtuuttoman suureksi.

Orpon mukaan on yhteiskunnan tehtävä hoitaa päätökset muun muassa fossiilisista polttoaineista luopumisesta. Kokoomus uskoo Orpon mukaan, että ilmastonmuutoksen torjuminen tuo lisää työpaikkoja Suomeen.

Orpon mukaan verotuksen painopistettä tulisi siirtää työstä ja yrittäjyydestä päästöjen ja haittojen verottamiseen. Orpo ei ole myöskään valmis puuttumaan yksityisautoilun verottamiseen.

– Me kokoomuksessa olemme sitä mieltä, että yksityisautoilu on välttämätön osa hyvinvointia: sitä, että ihmiset eri puolilla Suomea voivat käydä töissä, harrastaa ja elää sujuvaa arkea, Orpo totesi puheessaan.

Orpon mukaan Suomessa voidaan tehdä innovaatioita, joilla voidaan torjua ilmastonmuutosta etenkin suurissa teollistuvissa maissa, kuten Kiinassa ja Intiassa. Näistä innovaatioista saisi hyvät verorahat.

Orpo kannattaa omien sanojensa mukaan ilmastonmuutoksen torjumista Suomessa, EU-tasolla ja globaalisti.

–  Ilmastonmuutos ei katoa sulkemalla silmät. Tämä päättäjäsukupolvi on se, jonka pitää tehdä ratkaisut. Ilmastopolitiikkaa pitää tehdä määrätietoisesti, järkevästi ja pitkäjänteisesti, Orpo toteaa puheessaan.

Ilmastonmuutos vaikuttaisikin olevan yksi Kokoomuksen kampanjan pääteemoja.

Päätoimittaja