Petteri Orpo peräänkuuluttaa talouskasvua ja menoleikkauksia

Petteri Orpo peräänkuuluttaa talouskasvua ja menoleikkauksia
Petteri Orpo. Kuva: Mikko Mäntyniemi

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo peräänkuuluttaa talouskasvua ja menoleikkauksia. Puolue haluaa esittää vaihtoehdon vasemmistohallituksen politiikalle.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan Suomi tarvitsee seuraavalla hallituskaudella sekä talouskasvua että menojen priorisointia. Orpon mukaan kokoomuksella on näyttöjä talouden laittamisesta kuntoon.

“Kokoomus on antanut näyttönsä, että kykenemme säästöihin silloin, kun se on välttämätöntä. Iiro Viinanen ja Sauli Niinistö laittoivat itsensä likoon vahtivuoroillaan, Sipilän hallituksessa tasapainotimme taloutta neljän miljardin kovalla säästökuurilla”, Orpo sanoo.

Lue myös: Näistä asioista Sipilän hallitus leikkasi

Orpo kritisoi voimakkaasti nykyhallituksen Kokoomukselle antamaa kritiikkiä ja syyttää niitä tuhlaamisesta. Orpon mukaan nykyhallitus ei osaa sopeuttaa tuloja ja menoja.

Orpo on valmis leikkaamaan valtion menoista tulevaisuudessa noin miljardi euroa vuodessa. Hänen mukaansa nykyisestä 80 miljardin vuosibudjetista löytyy reilusti leikattavaa. Orpo ei kuitenkaan tarkenna, mihin leikkaukset kohdistuisivat.

Venäläiset turvapaikanhakijat uhkana

Orpon mukaan venäjältä pakoon lähtevät voivat muodostaa turvallisuusuhan. Samalla Orpo toivoo harkintaa viisumien myöntämiselle.

“Meidän ei pidä ottaa Venäjältä mahdollisesti laajoin joukoin tulevia reserviläisiä vastaan turvapaikanhakijoita. Riski turvallisuusuhkista joukossa on ilmeinen. Meidän on asetettava kansallinen turvallisuus etusijalle. Kokoomus ja oppositio hoitivat kesällä rajalainsäädännön kuntoon. Meidän näkemyksemme tarvitaan tässäkin tilanteessa”, Orpo sanoo Kokoomuksen tiedotteessa.

Päätoimittaja