Sähkönkulutus laski lokakuussa Suomessa kahdeksalla prosentilla

Fingridin tekemien ennakkolaskelmien mukaan sähkönkulutus laski Suomessa peräti kahdeksalla prosentilla vuoden takaiseen lokakuuhun verrattuna.

Fingridin tiedotteen mukaan kulutuksen laskeminen ei johdu lämpötiloista, vaan kyseessä on kuluttajien käytöksen muuttuminen. Myös elo- ja syyskuussa kulutus laski. Tarve kulutuksen vähenemiselle säilyy jatkossakin.

Lue myös: Sähkönkulutus laskussa, säästötarve talvea varten edelleen suuri

”On ollut hienoa huomata, miten sähkökulutuksen vähentäminen ja käytön ajoittaminen on noussut syksyn aikana keskeiseksi teemaksi niin teollisuudessa kuin sähköä käyttävässä infrassa. Astetta Alemmas -kampanjan esimerkit sähkön käytön vähentymisestä osoittavat, että jokainen suomalainen voi myös omalla toiminnallaan ehkäistä sähköpulan syntymistä vähentämällä sähkönkäyttöä omassa arjessaan”, sanoo johtaja Tuomas Rauhala Fingridistä.

Rauhala kannustaa kansalaisia jatkamaan sähkönvähennystä tulevaisuudessa.

“Talvi on vasta tuloillaan, joten nyt saavutettuihin lukuihin tai jopa suurempaan sähkön käytön vähennykseen olisi todella tärkeää pystyä myös tulevina talvikuukausina, erityisesti sähkön huippukulutusjaksojen aikana”, Rauhala kannustaa.

Fingrid on aiemmin varoittanut sähköpulan riskistä tulevana talvena.

Lue myös: Vihreiden Ohisalo kritisoi Kokoomuksen ehdottamia sähkötukia – “hintalappujen lisäksi puuttuu johdonmukaisuus”

Lähde: Fingridin tiedote

Päätoimittaja