SDP:n Mäkynen kritisoi Kokoomusta ratkaisujen puutteesta

Kokoomus ilmoitti torstaina jättävänsä välikysymyksen hallituksen toimista Suomen etujen eteen EU:ssa. Kyse on ennenkaikkea unionin ennallistamisasetuksesta. SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen kritisoi Kokoomusta välikysymyksestä.

Matias Mäkynen ihmettelee Elina Valtosen syytöksiä siitä, että Marin olisi epäonnistunut hallituksen tai EU-politiikan johtamisessa. Näille ei hänen mukaansa ole näyttöä. Mäkysen mukaan Marinin hallitus on määrätietoisesti johtanut Suomea läpi kriisien ja samalla onnistunut kunnianhimoisten hallitustavoitteiden läpiviennissä.

”Marin on johtanut hallituksen läpi korona-ajan ja luotsannut viime keväänä Suomen kohti Nato-jäsenyyttä. Sen lisäksi hallitus on tehnyt isoja rakenteellisia uudistuksia, kuten pidentänyt oppivelvollisuutta ja päättänyt sote-uudistuksesta. Miten kukaan voi kutsua tätä epäonnistumiseksi?”, Mäkynen ihmettelee SDP:n tiedotteessa.

Kokoomus vaatii panostuksia varhaiskasvatuksen opettajapulaan – oli itse leikkaamassa koulutuksesta

Mäkynen huomauttaa, ettei Kokoomus onnistunut omalla kaudellaan sote-uudistuksessa. Lisäksi työllisyys on ennätyskorkealla nykyhallituksen aikana ja kokoaikatyöllisyydessä Suomi on pohjoismaiden kärkeä.

”Vahva työllisyyskehitys osoittaa, että Marinin hallitus on tehnyt oikeita päätöksiä. Lisäksi panostukset koulutukseen sekä tutkimukseen ja kehitykseen tulevat vahvistamaan Suomen taloudellista perustaa”, jatkaa Mäkynen. 

Ennallistamisasetus käsittelyssä, Mäkynen odottelee Kokoomuksen leikkauslistoja

Myös ennallistamisasetuksen osalta Mäkynen kummeksuu Kokoomuksen kritiikkiä, vaikka ymmärtää sen olevan normaalia toimintaa oppositiopuolueelle. Esityksen käsittely on vasta alkuvaiheessa eikä kaikilla jäsenvaltioilla ole vielä valmiita kantoja ehdotukseen.

”Suomen kannasta käydään nyt normaaliin tapaan keskustelua eduskunnassa EU-ministerivaliokunnassa linjatun kannan pohjalta”, jatkaa Mäkynen.

Mäkynen muistuttaa, että Kokoomus itse lupasi elokuussa kesäkokouksessaan olevansa puolue, joka uskaltaa kertoa, mistä leikkaisi.

”Odotamme edelleen näitä Kokoomuksen lupaamia esityksiä. Nyt olisi hyvä hetki siirtää katse omaan palloon”, Mäkynen päättää.

Kokoomus vastustaa Kela-korvausten leikkausta – on itse valmis leikkaamaan julkisen puolen palveluita

Päätoimittaja