THL: Suomessa 303 uutta koronatartuntaa

THL:n tuoreimmassa ilmoituksessa Suomessa on raportoitu 303 uutta koronatartuntaa.

Tiistaina 22. joulukuuta Suomessa raportoitiin 303 uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan Suomessa on nyt jo yhteensä 33 317 tartuntaa. Luvut ovat kuitenkin laskussa parin viikon takaisista, jolloin tartuntoja ilmoitettiin jopa 500 päivässä, joten hallituksen rajoitukset ovat tässä valossa toimineet.

Maanantaina kerrottiin kuitenkin peräti 17 uudesta koronaan liittyvästä kuolemantapauksesta. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on yhteensä 281 potilasta.

Tautitapausten määrä on vähentynyt, mutta asiantuntijat ovat huolissaan joulun ajan matkustamisesta ja kehottavat ihmisiä välttelemään kontakteja lähikontaktien ulkopuolisiin ihmisiin. Myös lahjaostosten aiheuttamat ruuhkat ovat yksi huolenaihe.

Lue myös: Katso video – Tampereen yökerhoissa ei tietoakaan koronaväleistä

EU hyväksyi koronarokotteen

Koronarintamalta on saatu hyviäkin uutisia. Iso-Britannia aloitti jo aiemmin rokotteensa ja nyt myös Euroopan Unioni on hyväksynyt koronarokotteiden antamisen.

Suomessa rokotukset aloitetaan jo 27.12 ja ensimmäisen rokote-erän koko on 10 000 rokotetta. Ensimmäisenä rokotteen saanee hoitoalan henkilökunta, tosin THL:n Taneli Puumalainen ei tätä varmistanut vielä 100 %:n varmuudella.

Lähde: THL

Päätoimittaja