Vihreiden Atte Harjanne lyttää Kokoomuksen ja Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetit

Vihreiden Atte Harjanne lyttää Kokoomuksen ja Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetit

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne ihmettelee Perussuomalaisten ja Kokoomuksen julkaisemien vaihtoehtobudjettien epäjohdonmukaisuuksia. Tutkimuksen rahoituksesta puhuu nyt moni, mutta tieteen ja tutkimuksen viesti ei opposition vaihtoehdoissa näy.

Harjanne lyttää Kokoomuksen ja Perussuomalaisten ajamat heikennykset luonto- ja ilmastopolitiikkaan.

“Perussuomalaiset ottavat edelleen ilmastopolitiikan maalikseen talousargumentein, vaikka tiede neuvoo toista ja lisäksi nimenomaan elinkeinoelämä kaipaa aitoa sitoutumista ilmastotavoitteisiin. Ilmastotoimista leikkaaminen perustuu harhaan, että mitään tekemättömyys olisi ilmaista. Se on kuitenkin kallein ja huonoin vaihtoehto”, Harjanne kommentoi Vihreiden tiedotteessa.

Ilmaston lisäksi Perussuomalaiset ovat iskemässä kiinni maahanmuuttoon, kehitysapuun ja EU:n jäsenyyteen, mikä ei ole Harjanteen mukaan järkevää nykyisessä maailmantilanteessa.

“Vahva ja yhtenäinen EU ja globaali vakaus ovat asioita, joita Suomen kannattaa olla rakentamassa. Työhön johtava maahanmuutto puolestaan on Suomelle taloudellinen välttämättömyys, ja perussuomalaisten impivaaralainen ja ksenofobinen linja veisi edellytykset tulevaisuuden hyvinvoinnilta”, Harjanne toteaa.

Lue myös: Kotoutumislaki uudistuu – tavoitteena nopeuttaa maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä

Nyt kuuluu kummia! Kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten kansanedustajat eivät suostu tekemään työtänsä

Kokoomuksen leikkauslistalle kuuluvat muun muassa Ilmastorahasto ja kosteikkoviljely, ja puolue haluaa lisäksi tukea polttomoottoriautojen hankintaa nollaverolla, vaikka yhä useampi autonvalmistaja on luopumassa polttomoottoriautojen käytöstä.

“Kokoomuksen ajatukset esimerkiksi asumislisän vaikutuksista tai kotitalousvähennyksen vaikutuksista eivät vastaa ekonomistien arvioita. Selkeiden leikkausten esittäminen on sinänsä suoraselkäistä, mutta niiden vaikutuksia on puolestaan siloteltu. Hallinnon kulut muuttuvat tällaisessa laskelmassa helpoksi tilkkeeksi, mutta voivat tosielämässä kääntyä itseään vastaan”, Harjanne kommentoi.

Harjanne on huolissaan molempien suurten oppositiopuolueiden halusta leikata Ylen rahoitusta.

“Luotettava tiedonvälitys ja vireä mediakenttä ovat keskeinen osa suomalaisen yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta. Riippumattomalla Ylellä on tässä keskeinen rooli, joka tukee sivistystä ja elävää, kaupallista media- ja kulttuuritoimintaa”, Harjanne muistuttaa.

Kokoomuksen vaihtoehtobudjetti kerää laajaa kritiikkiä – leikkauksia luvassa kaikkein heikoimmassa asemassa oleville

Liity mukaan kirjoittamaan uutisia ja näkökulmia! Rekisteröidy täältä.

Päätoimittaja