WhatsAppin perustaja: “Poistakaa Facebook heti”

[FSM_featured_image size=large]

WhatsAppin perustaja Brian Acton toisti kehotuksensa lopettaa Facebookin käyttäminen, Acton kertoi Stanfordin yliopistolle Buzz News Feedin mukaan.

Kurkkaa Elisa Kaupan ajankohtaiset puhelintarjoukset kätevästi tästä.

Actonin mukaan suuret palvelut, kuten Facebook, Apple ja Google pähkäilevät vihapuheen estämisen kanssa. Acton kommentoi asiaa Buzzfeedin mukaan näin:

– Ja me annamme niille vallan. Se on se huono juttu. Me ostamme heidän tuotteitaan. Me liitymme näihin verkkopalveluihin. Poista Facebook, eikö vain?

Acton on puhunut asiasta jo vuosi aiemmin. Hän totesi Cambridge Analytica -tietosuojaskandaalin keskellä, että käyttäjien on aika jättää Facebook. Acton itse myi WhatsApp-palvelun yhtiölle 19 miljardilla dollarilla, mutta ei pitänyt Facebookin ottamasta suunnasta pikaviestipalvelun uuden suunnan suhteen ja lähti ovet paukkuen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Actonin uusin projekti on Signal-pikaviestipalvelu, joka pyrkii turvaamaan käyttäjien yksityisyyden samalla tavalla kuin WhatsApp aiemmin ennen Facebookia. Myös WhatsAppin toinen perustaja Jan Koum on lähtenyt jo yrityksestä, sillä hän ei pitänyt Facebookin ajatuksista hyödyntää WhatsAppin käyttäjien tietoja.

Päätoimittaja