MTV julkaisee Vesa-Matti Loirista dokumenttielokuvan joulukuussa

Pitkän uran taiteilijana tehnyt Vesa-Matti Loiri menehtyi vuoden 2022 elokuussa. Loirin uraa ja elämää muistellaan MTV:n tuottamassa dokumentissa, joka näytetään MTV:n kanavalla ja katsomossa lauantaina 17.12.2022 kello 21.

Elokuussa menehtynyt Loiri muistetaan erityisesti legendaarisesta Uuno Turhapuro -hahmostaan, lukuisista kansaa koskettaneista roolisuorituksistaan sekä musiikistaan, jota hän tulkitsi ainutlaatuisella tavalla.

Lue myös: Disney+ julkaisi uuden trailerin Lumottu 2 -elokuvasta

VESKU – naurun ja surun kulkuri on MTV:n tuottama dokumenttielokuva ainutlaatuisesta koomikosta, monipuolisesta laulajasta ja vakavien draamojen näyttelijästä. Kari Pyrhösen ohjaamassa ja käsikirjoittamassa dokumentissa Vesa-Matti Loirin rinnalla kulkeneet ihmiset kertovat suomalaisten rakastamasta taitelijasta, ystävästään ja työkaveristaan, joka rakasti eniten esiintymistä ja yleisöään.

“Vesa-Matti Loiri on MTV:n historian kirkkain tähti, ellei jopa suomalaisen populaarikulttuurin suurin tähti. Vesku on populaarikulttuurimme Paavo Nurmi. Vesku on poissa, mutta hänen merkitystään ei pidä koskaan unohtaa. Kuvaavaa on se, että tieto hänen kuolemastaan oli pysäyttävä ja median ykkösuutinen”, ohjaaja-käsikirjoittaja Kari Pyrhönen kuvailee MTV:n tiedotteessa.

Dokumentissa käydään läpi Loirin pitkään kestänyttä uraa.

Dokumentissa pureudutaan muun muassa siihen, miten Loirin ikimuistoiset sketsihahmot syntyivät, mitä taiteilija itse ajatteli legendaarisesta Uuno Turhapurosta ja miksi vakavien roolien puolesta piti puolestaan taistella. Lisäksi dokumentissa pohditaan, miksi ainutlaatuisen koomikon maine oli lopulta asia, jota Loiri toisinaan häpesi.

Dokumentissa pääsevät ääneen Loirin pitkäaikaiset kollegat sekä ystävät. Muun muassa Hannele Lauri ja Heikki Kinnunen pääsevät ääneen kertomaan ajatuksiaan Loirista.

“Dokumentin sävy kiteytyy sen nimeen. Vesku oli elämässään naurun ja surun kulkuri. Hän oli uskomattoman taitava ja monipuolinen näyttelijä ja samalla ihminen, joka antoi niin sielunsa kuin ruumiinsakin taiteelle sekä yleisölle”, Pyrhönen toteaa.

Lue myös: Haluatko Miljonääriksi ohjelman kysymys Audrey Hepburnista laittaa kilpailijan tiukkaan paikkaan – katso oikea vastaus!

VESKU – naurun ja surun kulkuri julkaistaan MTV Katsomossa 17.12. ja nähdään MTV3-kanavalla samana päivänä kello 21.

Päätoimittaja