The Rise of Skywalkerin nimi herättää spekulaatiota – paljastettiinko sen tausta jo Force Awakenissa?

Uusimman Tähtien Sodan, episodi 9:n, nimi julkaistiin aiemmin viime viikolla. Samalla on noussut esiin useita spekulaatioita nimen alkuperästä. Useat faniteoriat ovat sitä mieltä, että nimi paljastettiin jo aiemmissa Tähtien Sota -elokuvissa. 

ModerniMedia päätti koota joitain parhaita faniteorioita kansainvälisiltä sivuilta. Osa niistä kuulostaa jopa uskottavilta, totuus tulee kuitenkin ilmi toki myöhemmin.

Kurkkaa Elisa Kaupan ajankohtaiset puhelintarjoukset kätevästi tästä.

Uuden trilogian aloittaneessa The Force Awakens -elokuvassa ylijohtaja Snoke varoitti jo Kylo Reniä ja Kenraali Huxia, että heidän suunnitelmansa saattaisi mennä pilalle vastarintaliikkeen takia. Snoke totesi, että droidi (BB-8, se söpö) toimitetaan pian vastarintaliikkeelle, ja se johtaa heidät viimeisen jedin (the last jedi) luokse. Ironista kyllä, tämä lause paljasti kahdeksannen osan nimen. Snoken puhe saattoi kuitenkin paljastaa jotain muutakin, sillä hän sanoi:

– Jos Skywalker palaa, uusi jedi nousee.

Faniteorioiden mukaan Snoke paljasti tässäkin jotain; Luken ollessa the last jedi, silloin Rey olisi Skywalker, johon viitataan tulevan elokuvan nimessä. Tosin tähän mahtuu vielä paljon muutakin, eikä Rey välttämättä kuulu Skywalkerien sukupuuhun.

Suomessa ehkä hieman tuntemattomampi novelli “Thrawn: Alliances” (Timothy Zahn, 2018) saattaa kertoa lisää tietoa siitä, mikä on Skywalker Tähtien Sota -universumissa. Kirjassa puhutaan siitä, mikä tekee henkilöstä “Skywalkerin”. Kirjassa keskustellaan Darth Vaderin kanssa voimalle herkistä lapsista, ja sellaisen kielen kuin “Cheunch” sana näille voimalle herkille lapsille on “ozyly-esehembo”. Se taas kääntyy englanniksi “sky-walker”. Novelli on kanoni, eli kuuluu viralliseen Tähtien Sodan maailmaan, joten siinä mielessä voisi kuvitella Reyn olevan myös yksi tällaisista voimalle herkistä lapsista – tai elokuvien aikaan jo aikuisista. Kenties 8. osan lopussa taivaalle katsova lapsi, jolla oli luuta kädessä, on myös yksi näistä “Skywalkereista”?

Jos Rey ja lapsi ovat molemmat Skywalkereita, teoria voisi olla järkevä. Tosin J.J. Abramsin, ysiosan ohjaajan, visioista ei vielä julkisuudessa tiedetä tarpeeksi jotta voitaisiin todeta fanien osuneen oikeaan.

Mainos

Päätoimittaja