Suomi tukee Ukrainaa jälleenrakennuksessa ja vihreässä siirtymässä

brown tree trunks lot

Ulkoministeriö tiedotti Suomen auttavan Ukrainaa sodan jälkien korjaamisessa ja vihreän siirtymän toteuttamisessa.

Mainos

Suomi tukee Ukrainan energiasektorin akuutteja tarpeita ja vihreää jälleenrakennusta uuden vihreän elvytysohjelman kautta yhteensä viidellä miljoonalla eurolla.

Lue myös: Suomesta lähetettiin linja-autoja Ukrainaan koulukyytejä varten

Suomi vastaa ukrainalaisten hätään ja kohdistaa rahoitusta Pohjoismaiden Ympäristörahoitusyhtiö Nefcon kautta koulujen ja päiväkotien sekä asumis- ja terveyspalvelujen ja muun kriittisen infrastruktuurin korjauksiin, kunnostukseen ja jälleenrakentamiseen. Nefcon hallinnoima vihreä elvytysohjelma tarjoaa Ukrainan kunnille rahoitusta ja teknistä tukea hankkeisiin, jotka tukevat maan palautumista sodasta ja humanitaarisesta kriisistä kohti pitkäkestoisempaa vihreää siirtymää.

”Suuri osa maan sisäisistä pakolaisista majoittuu julkisissa rakennuksissa. Niiden vedensaanti, lämmitys ja valaistus tulee turvata ihmisten hätään vastaamiseksi”, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari kertoo ulkoministeriön tiedotteessa.

Lue myös: Kuluttajien valinnat ovat merkittävässä roolissa ilmastonmuutoksen torjunnassa

Elvytysohjelma tukee modernien, energiatehokkaiden ratkaisujen käyttöönottoa ja pidemmällä aikavälillä Ukrainan vihreää siirtymää vähentämällä fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Skinnari korostaa, että jälleenrakennuksessa tulee huomioida myös vammaiset ja seksuaalivähemmistöt.

Venäjän iskut ovat vahingoittaneet Ukrainan energiainfrastruktuuria ja tuhonneet siitä jo noin 40 prosenttia. Sodan myötä 7,8 miljoonaa ukrainalaista on paennut Eurooppaan ja maan sisäisiä pakolaisia on 6,5 miljoonaa.

Lähde: Ulkoministeriön tiedote

Mainos

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: