Kannattaako tapailua enää jatkaa? 7 varmaa merkkiä siitä, että suhde ei tule toimimaan
Tuntuuko siltä, että olet löytänyt sen oikean? Vai askarruttaako kumppanissa jokin asia ja mietit, kannattaako tapailua enää jatkaa vai lopettaako suhde? Rakkaus on sanonnan mukaan usein sokeaa, joten tietyn kumppanin kanssa oleminen ja toisen ajatusten lukeminen voi olla haastavaa.
ModerniMedia on kuitenkin tehnyt pientä tutkivaa työtä ja löytänyt erilaisia merkkejä, joita lukemalla voi päätellä, kannattaako tapailua jatkaa. Artikkeli on toki tehty hieman kieli poskessa, mutta jos useampi kohta toteutuu, kannattaa miettiä, tulisiko kumppanin jäädä vain kesäkissaksi tai -kolliksi.
Ärsyttääkö Puhelinmyynti? Hanki Puhelinmyyntikielto
1. Hän odottaa sinun keksivän aina jotain tekemistä
Monesti tapaillessa voi käydä niin, että toinen osapuoli on se, joka aina kyselee menoja ja tekee aikatauluja. Tärkeää olisikin pitää tasapaino, sillä jos vain toinen on innoissaan asioista, voi olla, että tapailukumppani ei kenties halua panostaa suhteeseen yhtä paljoa tai hänellä ei ole tulevaisuuden suunnitelmia kanssasi. Molempien osapuolten tulisi osoittaa intoa keksiä tekemistä yhdessä.
2. Suhde syvenee erittäin nopeasti
Onhan se söpöä, kun joku sanoo nopeasti olevansa varma siitä, että haluaa olla sinun kanssasi. Mutta jos jo muutaman tapailukerran jälkeen aletaan ehdotella yksinoikeutta tai kehutaan maasta taivaisiin (tai sanotaan: rakastan sinua), kannattaa olla varuillaan. Usein tällaiset nopeat ihastumiset johtavat myös nopeisiin eroihin. Parasta on vielä, jos toinen on välillä tosi innokas ja mököttää pienistäkin – tällaiseen suhteeseen ei kannata mennä tai sellaiseen jäädä!
3. “Kaikki on sinun syytäsi”
Joissain suhteissa voi käydä niin, että tapailukumppani ei osaa ottaa vastuuta, ja usein kaikki on sinun syytäsi – oli se sitten peruntuneet treffit tai vaikkapa huono ruoka ravintolassa. Taustalla voi olla epävakautta, lapsellisuutta tai pahimmillaan vaikka narsismia. Vaikka sinulla olisi aiemmin ollut tällainen suhde, niin se on toksinen. Siihen ei kannata mennä mukaan. Myös ystäviä kannattaa kuulla, sillä he huomaavat tällaisen käytöksen, koska eivät ole samanlaisessa rakkauskuplassa.
4. Hän tekee sinusta vitsin
Suhteen alussa on jopa normaalia heittää pientä piikkiä, jotta toinen kiinnostuu sinusta. Mutta jos nimittely tai läpän heittäminen on jatkuvaa, tai jos kumppani matkii sinun “ärsyttäviä piirteitä”, tällaista ei tulisi sietää.
Syy harvoin on itse sinussa ja et ole yliherkkä. Jos olet jo muistanut mainita asiasta ja nimittely jatkuu, se tuskin tulee vähenemään ajan kanssa, vaan päinvastoin. Tämä onkin yksi varmimmista merkeistä ottaa jalat alle ja äkkiä.
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
5. Sinua ei kuunnella
Jos huomaat, että kumppani on aina tylsistynyt tai räplää vaikkapa puhelinta kun keskustelette, ei vastaile viesteihin kovinkaan innokkaasti tai nopeasti tai vaikkapa unohtelee vastailla, niin on todennäköistä, että heitä ei kiinnosta panostaa sinuun.
Tämä pätee etenkin sinulle tärkeissä asioissa. Jos kerrot vaikkapa lapsuuden traumoja tai mielenkiintoasi eri harrastuksiin ja toinen vastailee vain “mm”, jatka eteenpäin. Heistä ei tule kiinnostuneita, vaikka tuhlaisit kuinka aikaa.
Tässä kohdassa on onneksi se hyvä puoli, että tämä pitäisi olla helppo merkki huomata, ja aikaa toiseen tulee tuhlattua vähemmän.
6. Hallitsemattomat tunteet
Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten deittisi käsittelee pieniä vastoinkäymisiä elämässä. Jos joku vaikka kaataa kahvit hänen päälleen, harmistuuko hän vaatteiden kastumisesta vai alkaako raivota henkilölle, joka kaatoi kahvin? Jos toinen haukutaan maanrakoon tällaisesta, voit vain kuvitella, millainen taistelu tulisi aikanaan esimerkiksi kotitöistä.
Lisäksi ihmiset osaavat usein jopa puoli vuotta käyttäytyä paremmin kuin “arkielämässä” uuden kumppanin kanssa, joten jos jo alussa meinaa kontrolli lähteä, kannattaa juosta ja äkkiä.
7. Tunteista ei osata tai haluta puhua
Okei, tämä kohta on hieman kyseenalainen, sillä tunteista puhumattomuudelle voi olla moniakin syitä, alkaen esimerkiksi siitä, että suomalainen harvoin puhuu. Mutta jos ihminen vaikka suuttuu tai alkaa mököttää ja hän ei osaa tai halua sanoa, miksi, niin tilanne on erilainen. Jos vaikuttaa siltä, että toinen ei haluakaan opetella puhumaan, kannattaa miettiä, voiko suhteesta tulla yhtään mitään. Niin moni asia voi kuitenkin tulevaisuudessa ärsyttää, riidat voivat venyä, ja tilanne tulee jatkumaan samanlaisena aina uudelleen ja uudelleen.
Lähde: Swipelife
Lue myös: Miten avoin suhde toimii?