Maailman viidenneksi suurin lentoyhtiö yhteistyöhön lohkoketjuyrityksen kanssa

Maailman viidenneksi suurin lentoyhtiö yhteistyöhön lohkoketjuyrityksen kanssa
Photo by Worldspectrum on <a href="https://www.pexels.com/photo/closeup-photo-of-three-round-coins-in-person-s-palm-1097946/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Maailman viidenneksi suurin lentoyhtiö Air France on aloittanut  yhteistyön lohkoketjuihin keskittyvän Winding Treen kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on vähentää matkustajien kustannuksia sekä poistaa välikäsiä lohkoketjuteknologian avulla, kertoo tiedote Air Francen sivuilla.

Air France toivoo yhteistyön mahdollistavan edistyneen tavan tarjota halpoja matkoja matkustajille ilman, että välikädet nostavat matkan hintaa. Lohkoketjuteknologian toivotaan tekevän matkojen tarjoamisesta halvempaa myös yrityksille.

Lentoyhtiöt voivat hyötyä lohkoketjuteknologiasta varausten ja hinnoittelun yhteydessä, mutta myös tarjoamalla parempia uskollisuusohjelmia asiakkailleen ja jäljittääkseen matkatavaroita ympäri maailman. Koska kaikkihan me tiedämme, että tavaroita katoaa. Lisäksi lohkoketjujen avulla voidaan välttää ylibuukatut lennot.

Samanlaista tavaroiden jäljitystä lohkoketjujen avulla tehdään mm. satamissa rahdin yhteydessä ja joissain maissa rahdin lajittelu ja jäljitys ovat muuttuneet huomattavasti tehokkaammaksi ja halvemmaksi lohkoketjujen myötä.

Winding Treellä on ennestään jo sopimukset mm. Lufthansan, Swiss Airin ja Eurowingsin sekä useiden muiden isojen lentoyhtiöiden kanssa. Nämä sopimukset ovat oivia osoituksia siitä, kuinka laajasti lohkoketjuteknologian käyttö voi levitä myös kryptovaluutoiden ulkopuolelle.

Päätoimittaja