Näin saat pitkän parisuhteen

Pitkä parisuhde voi olla haastava kenelle tahansa, mutta on olemassa useita asioita, joita voit tehdä auttaaksesi parisuhdettasi pysymään vahvana ja kestämään pidempään. Näin saat pitkän parisuhteen!

Pitkälle parisuhteelle on tyypillistä suhteen ylä- ja alamäet. Näillä keinoilla voit kuitenkin myös pelastaa ongelmissa olevan suhteen sekä syventää yhteyttä kumppanisi kanssa! Ota parisuhdevinkit talteen ja jaa vaikka kavereillesi.

Viesti avoimesti ja rehellisesti

couple sitting on the dining table, pariskunta, suhteet, deittailu
Kuvituskuva: Brooge Cagle

Avoimuus ja rehellisyys ovat avaintekijöitä pitkäkestoisen parisuhteen kannalta. Puhu kumppanillesi avoimesti ja pidä hänestä huolta, jotta voitte ratkaista ongelmat yhdessä.

Lue myös: Kannattaako tapailua enää jatkaa? 7 varmaa merkkiä siitä, että suhde ei tule toimimaan

Kunnioita toista

Kunnioita toisen henkilön mielipiteitä, ajatuksia ja tarpeita. Muista, että parisuhde on tasapainoinen suhde, jossa molemmat osapuolet ovat tärkeitä. Aina ei tarvitse olla samaa mieltä partnerin kanssa, mutta toisen toiveita tulee kuunnella ja ymmärtää. Myös omat halut ja tarpeet tulee ilmaista selvästi, jotta voit saada kaiken irti suhteesta.

Ota huomioon toisen tarpeet

Muista, että parisuhteessa tarvitaan molempien osapuolten panosta ja huomiota. Muista ottaa huomioon toisen tarpeet ja auttaa häntä, kun hän tarvitsee apua. Kohtuuttomia tarpeita ei kuitenkaan tarvitse täyttää.

Lue myös: Mitä tarkoittaa avoin suhde?

Pitäkää yhteyttä toisiinne

Pidä ja ylläpidä yhteyttä kumppaniisi ja varmista, että teillä on aikaa yhdessä. Viettäkää aikaa yhdessä, keskustelkaa ja nauttikaa toistenne seurasta. Voitte myös toteuttaa toistenne kiinnostuksen kohteita, oli kyseessä sitten elokuvissa tai salilla käynti. Menetetty yhteyskin on mahdollista palauttaa, kun sen eteen tekee töitä.

Muistakaa, miksi aloititte yhdessä

Muistakaa, miksi aloititte yhdessä ja miksi aloitte pitämään toisistanne. Muistakaa myös, miksi teillä on yhteinen tulevaisuus ja mitä te haluatte saavuttaa yhdessä. Toisaalta jos näihin kysymyksiin ei keksi vastausta, voi myös miettiä, onko pitkä ja onnellinen parisuhde mahdollista nykyisen kumppanin kanssa.

Pitäkää hauskaa yhdessä!

man in blue denim jacket holding clear drinking glass
Hauskanpito piristää. Kuvituskuva: Jarritos Mexican Soda

Turhan usein parisuhteissa arki painaa päälle ja paineita tekee mieli purkaa kumppanille. Pelkkä negatiivisuus ja harmaus ei kuitenkaan piristä suhdetta. Muistakaa pitää hauskaa yhdessä. Tehkää asioita, joista molemmat nauttivat, ja jakakaa hyviä hetkiä yhdessä. Kaiken ei tarvitse olla aina vakavaa ja itselleenkin saa ja pitää nauraa!

Parisuhteessa tarvitaan aikaa ja panosta molemmilta osapuolilta. Muistakaa olla kärsivällisiä ja olla avoimia toisillenne, jotta parisuhteenne pysyy vahvana ja kestää pitkään.

Päätoimittaja