Keskusta sai eniten medianäkyvyyttä, Saarikko näkyvin puoluejohtaja

Eduskunta, eduskuntatalo, valtioneuvosto, verot, politiikka

Tuoreen selvityksen perusteella Keskusta keräsi ylivoimaisesti eniten mainintoja vaalikeskusteluissa toimituksellisissa medioissa ajalla 1.11.2022 – 21.12.2022.

Mainos

Asia selviää Retriever Suomi Oy:n tekemästä selvityksestä. Keskusta kahmaisi 24 prosenttia kaikista eduskuntapuolueiden vaaleihin liittyvistä mediamaininnoista ajalla 1.11.–21.12.2022. Kannatusgallupeiden johtaja kokoomus jäi keskustan mediaosumista noin kolmanneksella ja piti toista paikkaa 17 prosentilla kaikista maininnoista.

Eduskuntapuolueiden maininnat ajalla 1.11. – 21.12.2022. Grafiikka: Retriever Suomi Oy

Lue myös: Maria Ohisalo antaa täystyrmäyksen Keskustan toiminnalle

Keskustan kannatus on tuoreimmissa gallupeissa alle 10 %, kun taas Kokoomuksella se on 24 %:n tuntumassa. Medianäkyvyys ei ole korreloinut siis positiivisesti Keskustan kannatuksen kanssa.

Myös puoluejohtajien keräämien mainintojen määrissä on merkittäviä eroja. Annika Saarikko on selkeä ykkönen yli 2500 maininnalla, kun Sanna Marinin maininnat jäävät vajaaseen 1800:aan ja Petteri Orpon taas noin tuhanteen.

Lue myös: Petteri Orpo ajaa kovia leikkauksia – toivoo muilta puolueilta konkretiaa

Loppuvuoden uutisoiduimpia vaaliteemoja ovat olleet ulko- ja turvallisuuspolitiikka, talouden näkymät sekä koulutus. Näissä keskusta on selkeästi hallinnut ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvää julkisuutta, ylittäen kokoomuksen mediamainintojen määrän teemassa kolmanneksella. Kokoomus taas on kerännyt puolueista eniten mainintoja talouden näkymiin ja koulutukseen liittyvissä uutisissa.

Mainos

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: