Mikä on AlfaTv:n korvannut IRR-TV? Taustalla samat henkilöt

AlfaTV:n konkurssi alkutalvesta aiheutti jopa 1700 sijoittajalle sijoitusten menetyksen. Uusi kanava IRR-TV on jo noussut AlfaTV:n tilalle.

Uusin televisiokanava on IRR-TV, jonka lähetykset käynnistyivät 13.12.2022. Kanava lähettää ohjelmaa kahden tunnin ajan päivässä kello 19:30 – 21:30 joka ma-la. Kanava näkyy toistaiseksi pelkästään antenniverkossa kanavapaikalla 15.

IRR-TV:n taustalla sama porukka, kuin AlfaTV:ssä

AlfaTV ajautui lopulta maksukyvyttömäksi ja sen taustayhtiö Brilliance Communication Oy ajettiin konkurssiin 29.11.2022 Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksellä.

AlfaTV:n perustaja Hannu Haukka lähetti Iltalehden mukaan pahoittelut osakkeenomistajille konkurssista 8.12.2022.

Nyt päästäänkin jutun ytimeen. Kaatuneen AlfaTV:n perustaja Hannu Haukka on IRR-TV:n perustaja ja toiminnanjohtaja. IRR-TV on tehnyt aiemmin SuomiTV:lle ja AlfaTV:lle sekä kristittyjä että konservatiivisia ohjelmia. Nimellisesti yritys tekee medialähetystyötä, mutta omistajan aiempia kuvioita on puitu muun muassa Suomen Kuvalehdessä ja hänellä on kontakteja kansainvälisesti tunnettuihin vauraisiin oikeistokonservatiiveihin. Yritys tekee hyväntekeväisyyttä muun muassa Ukrainaan, mutta julkisesti hyväntekeväisyystyön toimivuutta tai sen päätymistä perille ei voitu varmentaa tätä juttua kirjoittaessa.

Samalla kun AlfaTV kaatui ja vei mennessään osakkeenomistajien varat, Haukan kipparoima IRR-TV aloitti käytännössä heti uudet lähetykset AlfaTV:n kanavapaikalla. Ohjelmatarjonta on vielä köykäistä ja ohjelmatiedoissa on muun muassa lähetystyöohjelmaa ja raportteja Ukrainasta.

IRR-TV:llä ei näy julkisesti omilla sivuilla, ketkä toimintaa pyörittävät tai rahoittavat. Sivuston ulkonäkö muistuttaa kuitenkin paljon AlfaTV:tä ja toiminnanjohtaja on sama. IRR-TV lienee vain uusi AlfaTV eri nimen alaisuudessa. Todennäköisesti kanavalta alkaa tulla jatkossa oikeistokonservatiivista sisältöä, joka ei ainakaan AlfaTV:nä vedonnut tarpeeksi katsojiin – vuonna 2021 kanavan osuus viikkokatselusta oli vain 0,9 %.

Päätoimittaja