Oho! GhatGPT:n perustaja Sam Altman suunnittelee tekoälypuhelinta

Oho! GhatGPT:n perustaja Sam Altman suunnittelee tekoälypuhelinta
Tekoälyn rooli älypuhelinmarkkinoillakin on kasvamassa.

Sam Altman ja Applen entinen muotoilupäällikkö Jony Ive näyttävät uskovan siihen, että uusi teknologinen aalto tuo mukanaan uuden laitteiston haastamaan iPhonen ylivaltaa. Suunnitelmissa on tekoälypuhelin.

Aiemmin tänä vuonna ilmoitettiin, että Altman ja Ive ovat neuvotelleet 1 miljardin dollarin rahoituksesta SoftBankilta uutta laiteprojektiaan varten. Bloombergin tuoreen raportin mukaan he ovat nyt onnistuneet vakuuttamaan lähtevän Apple-johtajan Tang Tanin liittymään heidän joukkoihinsa.

Tan on ilmeisesti luopumassa Applen varapresidentin tehtävästä, jossa hän vastasi iPhone- ja Apple Watch -tuotteiden suunnittelusta, ja hän johtaa jatkossa laitteistosuunnittelua Jony Iven LoveFrom-nimisessä muotoilufirmassa. Tekoäly näyttää olevan vallankumouksellinen voima teknologialaitteiden maailmassa, kun generatiivinen tekoäly mahdollistaa uusia tapoja käyttäjien vuorovaikutukseen laitteidensa kanssa.

Lue myös: Tekoälyn rooli tulevaisuudessa työpaikoilla – viekö tekoäly kaikkien työpaikat?

Humane-niminen yritys, jolla on useita entisiä Apple-työntekijöitä, on äskettäin julkistanut Ai Pin -nimisen tekoälyllä varustetun wearable-laitteen, joka kiinnittyy vaatteisiin ja toimii äänikomentojen avulla.

Nähtäväksi jää, onko pian tulossa seuraava aalto erilaisia tekoälyllä varustettuja laitteita. Ehkä AirFryer osaa jatkossa kokata ruuan käyttäjän mieltymysten mukaan?

Päätoimittaja