Koti koiralle -sarja palaa ruutuun – avausjaksossa helsinkiläinen Saara joutuu vaikeaan tilanteeseen

Nelosen suosittu ohjelma Koti koiralle jatkuu keskiviikkona toisen kauden jaksoin. Jaksossa helsinkiläinen Saara on luopumassa koiristaan.

Janni Hussin luotsaamassa ohjelmassa Koti koiralle koira-asiantuntija Tommy Wirén etsii syystä tai toisesta kotia vaihtaville koirille uusia perheitä. Korona-ajan päätyttyä moni perhe onkin päätynyt uuden eteen ja on joutunut luopumaan lemmikistään. Ohjelmassa näille lemmikeille etsitään uusi rakastava koti.

Lue myös: Keskustelutaitoinen Mari osallistuu Temptation Islandille toista kertaa – päätyi mukaan osittain sattumalta

Saara luopuu rakkaista koiristaan työn takia

Saara joutuu luopumaan koiristaan työn takia. Kuva: Nelonen

Kauden ensimmäisessä jaksossa helsinkiläinen Saara on tehnyt riipaisevan valinnan ja päättänyt luopua kahdesta jo seniori-ikään ehtineestä chihuahuastaan. Syynä ratkaisulle on Saaran työ, joka kuljettaa häntä usein paikkakunnalta toiselle, eikä koirien kanssa olemiseen jää aikaa.

Chihuahua-papoista vanhempi on 11-vuotias Eppu ja nuorempi 10-vuotias Pate. Saaran mukaan etenkin hellyydenkipeä Pate kärsii eroahdistuksesta hänen poissa ollessaan.

Saara on paininut pitkään luopumisajatuksen kanssa eikä ole tehnyt sitä kevyin perustein.

“Koen hirveän huonoa omatuntoa siitä, jos joudun jättämään pojat pitkäksi aikaa yksin. Ajattelen, että ne ansaitsevat parempaa”, hän kertoo kameroille surullisena.

Lue myös: Muodin huipulle Suomi tekee paluun helmikuussa 2023 – mukana tuttuja kasvoja

Koirista luopuminen herättää Saarassa ristiriitaisia tunteita. Hän kokee olevansa ainakin osittain epäonnistunut koirien kasvattajana.

“Olen aina ajatellut, että jos ihminen ottaa koiran, on hänen kannettava vastuu siitä loppuun asti. Olen katsonut ihmisten ottavan koiria ja luopuvan niistä kevyin mielin vuoden sisällä ja ajatellut, että minä en halua olla tuollainen. Nyt kun olen joutunut tilanteeseen, jossa koirista luopuminen on väistämätöntä, niin ajattelen, että olen epäonnistunut”, Saara kyynelehtii.

Ohjelman asiantuntija Tommy Wirén kuitenkin uskoo, että Saara on tekemässä Epun ja Paten kannalta oikean päätöksen. Ensimmäisessä Koiralle koti -jaksossa nähdään myös, millaisen uuden perheen Eppu ja Pate pääsevät tapaamaan.

Koiralle koti keskiviikkoisin Nelosella ja Ruudussa.

Päätoimittaja