Pekoni ja herkkusienet uunissa – takuuvarma resepti

Pekoni ja herkkusienet uunissa – takuuvarma resepti
Pekoni ja herkkusienet on helppo kotiruoka kenelle vain, ja sitä voi muokata oman tahtonsa mukaiseksi.

Pekoni ja herkkusienet on monelle tuttu ruoka, mutta osaatko sinä valmistaa sen? Uutiskansalainen tarjoaa vinkit ruuan valmistukseen, jolla nälkä lähtee varmasti! Tämä ruoka toimii taatusti myös kohmeloon.

Pekoni ja herkkusienet uunissa

Tämä ohje on erittäin helppo toteuttaa, ja sitä voi soveltaa täysin oman makunsa mukaan.

Ainekset

Rasia herkkusieniä (n. 8-10kpl suuria, pienempiä enemmän)

2 pakettia pekonia

Tuorejuustoa, kuten vaikkapa ruohosipuli tai koskenlaskija

Uuni laitetaan lämpeämään 200 asteeseen. Jos haluat pekonit rapeana, voit laittaa annoksen uuniin jo heti alkuvaiheessa. Tosin silloin paistoaika vaihtelee uunin mukaan.

Aloita pesemällä herkkusienet ja poistamalla niiden kannat. Kannat voi ottaa talteen tulevaisuutta varten, jos haluat vaikka lisätä ne herkkusienikeittoon tai paistaa ne pannulla muiden kasviksien kanssa.

Aseta sienet pellille kantapuoli (“tyhjä puoli”) ylöspäin ja laita kantoihin makusi mukaan tuorejuustoa – allekirjoittanut laittaa mielellään enemmän kuin vähemmän. Halutessasi voit korvata tuorejuuston myös muilla aineksilla, kuten aurajuustolla tai fetajuustolla.

Tämän jälkeen kääri sienet pekoniin, n. 1-2 kappaletta/sieni, riippuen niiden koosta. Koko sienen tulisi peittyä näkyvistä, eli pekonia voi kääriä myös sivuttain. Jos haluat varmistaa että annos pysyy kasassa, voit laittaa paketin kasaan esimerkiksi hammastikun avulla.

Sen jälkeen ruoka laitetaan uuniin noin 20-25 minuutiksi ja otetaan pois. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile esimerkiksi salaatin kanssa tai syö sellaisenaan.

Tällä mätöllä saadaan kyllä kaikki rasvanhimo alas ja ulos, ja jos on krapula, se selättyy alta aikayksikön. Ja tämän mätön jälkeen krapulan saaminen on vaikeaa ylipäänsä.

Päätoimittaja