Kommentti: Sinisten uhkailu on epätoivoinen keino saada edustaja ensi vaalikaudelle

Kommentti: Sinisten uhkailu on epätoivoinen keino saada edustaja ensi vaalikaudelle
Sinisen tulevaisuuden logo.
Siniset_logo_BLUE_logotype
Sinisen tulevaisuuden logo.

Eduskuntapuolue Sininen tulevaisuus kohautti ehdottamalla, että seksuaalirikoksista tuomitut maahanmuuttajat tulisi palauttaa jopa niihin maihin, joissa kuolema on todennäköinen. Muiden puolueiden hylättyä ehdotuksen alkoi Sinisten uhkailu, jonka taustalla lienee vain huomion saaminen ja puolueen olemassaolon säilyttäminen.

Eduskuntapuolueet sitoutuivat ensin melkolailla yksimielisesti viemään eteenpäin lakiesityksiä aiheeseen liittyen, mutta tämä ei kuitenkaan Sinisille riittänyt. Nyt eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo on todennut Demokraatille, että puolue on valmis lähtemään hallituksesta, jos heitä tyydyttävää ratkaisua ei löydy.

Puolue on operoinut toistaiseksi eduskunnassa lähinnä takiaispuolueena, sillä puolueen johto halusi vielä nauttia hyvistä ministerirahoista ja valtakunnan näkyvyydestä puolueen erottua Perussuomalaista. Toistaiseksi takiaispuolue on lähinnä tyytynyt sivustakatsojan osaan kahden muun hallituspuolueen harjoittaessa omaa uusliberalistista, “tavallista kansaa” kurittavaa politiikkaansa. Nyt Siniset yrittää selvästi vielä epätoivoisesti vedota tähän tavalliseen kansaan ja pyrkii viemään Perussuomalaisilta ääniä vaatimalla melko epähumaania menettelyä näiden ihmisten suhteen.

Ilman identiteettiä operoineiden Sinisten jylähdys osuu myös melko sopivasti lähelle eduskuntavaaleja. Taktisesti se on tärkeä veto, sillä kansalaisten muisti on usein yllättävän lyhyt, ja samalla tavalla muutkin puolueet tekevät vetojaan näin lähellä vaaleja. Hallituksesta lähteminen saattaa olla bluffia, sillä noin 1,5 % kannatuksella operoiva puolue voi helposti jäädä ilman eduskuntapaikkaa ja silloin jäävät hillotolpat vuolematta Elolta ja kumppaneilta. Hallituksen uhkailu lieneekin siis tässä kohtaa vain epätoivoista mediapeliä, jolla pyritään saamaan “kansan syvien rivien” ääniä ennen tulevia vaaleja. Tätä hallitusta tuskin hajotetaan ennen kevään vaaleja.

Epätoivoinen huuto on kantautunut, mutta tuskin se riittää nostamaan kannatusta vaaleissa yli kahden prosentin. Ihmiset, joihin tämä huuto pyrki vetoamaan, ovat jo luultavasti Perussuomalaisten taustalla.

Luultavasti Elo itsekin tietää tämän, mutta pakkohan Sinisten on yrittää. Legitiimisti hallituspaikkoja ei pitäisi edes olla, ja pian ei taida olla edes yhtä paikkaa eduskunnassa.

Kansalainen