Ecuador avasi MM-kisat voitolla Qatarista

Qatarin MM-kisojen ensimmäisessä ottelussa vastakkain olivat kisaisäntä Qatar ja Ecuador. Vierasjoukkue hallitsi peliä heti alusta alkaen ja voitti lukemin 0-2.

Ottelun “avausmaali” nähtiin jo pelin kolmannella minuutilla, kun Ecuadorin Enner Valencia kävi pukkasemassa pallon verkkoon Qatarin puolustuksen ja maalivahdin sekoilun avustuksella. Ilo oli kuitenkin ennenaikainen, sillä maali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona.

Fenerbachea seurajoukkuetasolla edustava Valencia sai hyvityksensä kuitenkin pelin 16. minuutilla. Qatarin maalivahti kaatoi miehen ja Valencia sijoitti pallon seurauksena tulleesta pilkusta varmuudella maalin oikeaan alanurkkaan.

Sama mies oli asialla jälleen pelin 31. minuutilla. Valencia pukkasi taidokkaasti keskityspallon maalin vasempaan alanurkkaan eikä maalivahdilla ollut mitään asiaa ehtiä vetoon.

Avauspuoliaika oli täysin Ecuadorin hallintaa ja tauolle mentiin 0-2 tilanteessa. Toisella puolikkaalla Qatar sai enemmän pallonhallintaa, mutta Ecuador piti sen sivussa laadukkaista paikoista ja voitti pelin 0-2.

Jalkapallon MM-kisat jatkuvat maanantaina.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma ja tulokset sekä ilmaiset lähetykset ja uutiset