Nokian KrP voitti ensimmäistä kertaa Suomen Cupin dramatiikkaa huokuvassa finaalissa

Nokian KrP voitti ensimmäistä kertaa Suomen Cupin dramatiikkaa huokuvassa finaalissa
Kuva: Henri Keränen

Nokian KrP teki seurahistoriaa voittamalla ensimmäisen Suomen Cupinsa SPV:tä vastaan. Kolmannessa erässä kukoistanut näytelmä eteni jatkoajalle, jossa Vili Liponen ratkaisi ottelun ajassa 63.49.

Miesten Suomen Cupin finaalissa jännitystä riitti, kun vain KrP:n Joonatan Kovanen oli onnistunut maalinteossa kahdessa ensimmäisessä erässä. Ottelu leimahti kuitenkin kolmannessa erässä, kun molemmilla joukkueilla oli hetkensä.

SPV siirtyi kuskin paikalle Konsta Haukkalan ja Jukka-Pekka Pelto-Arvon maaleilla. Nokialaiset vastasivat kuitenkin nopeasti, kun ensin Valtteri Viitakoski ja sitten Mikko Laakso osuivat 29 sekunnin sisään. Nico Jonaesonin venyttäessä eron kahteen ylivoimalla vajaa neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ottelu näytti ratkenneen.

Lue myös: Classic kukisti Happeen, nappasi F-liigan piikkipaikan!

Draamankaari Suomen cupin finaalissa

Dramaattiset käänteet eivät kuitenkaan loppuneet siihen. SPV osoitti sitkeytensä ja tasoitti Pelto-Arvon kahdella maalilla lukemiin 4-4, mikä jäi myös varsinaisen peliajan tulokseksi.

Ratkaisevassa jatkoerässä Nokian KrP otti ohjat. Vili Liponen upotti pallon vastustamattomasti verkkoon reilut kolme minuuttia jatkoajan alkamisen jälkeen, käynnistäen samalla nokialaisten voitonjuhlan.

Päävalmentaja Janne Kainulainen kommentoi ottelun jälkeen rauhallisesti:

“Hyvä hallinta meillä oli, mutta jännitys tuo tällaisiin otteluihin oman mausteensa. Oli meillä enemmän tontteja kuin SPV:llä ja etenkin toisessa erässä mahdollisuus lähteä karkumatkalle. Tällaisia nämä matsit ovat. Pirun tärkeä voitto. Tämä vapauttaa paljon henkisiä voimavaroja meille, ja olen iloinen pelaajien puolesta.”

Nokian KrP:n manageri Marko Salmela korosti voiton merkitystä seuralle.

“Edelliskausilta KrP:llä on ollut kirveleviä tappioita, kaksi SM-hopeaa ja yksi pronssi sekä lisäksi kaksi hävittyä Suomen Cupin finaalia. Nämä ovat eittämättä koetelleet. On tämä merkittävä asia seuralle. Hopeitakaan ei voi väheksyä, mutta jatkon ja voittamisen kulttuurin kannalta tämä pokaali on tärkeä. Toivotaan, että tämä kantaa myös loppukaudelle.”

Lähde: Salibandyliitto

Päätoimittaja