Hollanti nousi dramaattisesti tasoihin – Argentiina jatkoon rangaistuspotkujen jälkeen

Hollannin ja Argentiinan välisessä puolivälierässä nähtiin tunteiden kuohumista ja dramaattinen nousu tasoihin lisäajan lisäajalla. Argentiina eteni lopulta jatkoon rangaistuspotkujen jälkeen.

Varsinainen peliaika ottelussa päättyi luvuin 2-2. Argentiina johti peliä 2-0, kun Lionel Messi onnistui viemään joukkueen johtoon rangaistuspotkusta pelin 73. minuutilla. Hollanti oli tehoton ja jatkopaikka vaikutti varmalta.

Hollanti esitti kuitenkin upean kirin, jonka takuumiehenä oli kaksi maalia tehnyt vaihtopelaaja Wout Weghorst. Ensin mies puski upean maalin pelin 83. minuutilla ja lopulta lisäajan 11. minuutilla mies viimeisteli upean vapaapotkukuvion jälkeen maalin.

Pelissä kävivät tunteet kuumina ja varsinaisen peliajan loppuvihellyksen jälkeen kentällä nähtiin useamman pelaajan tönimistä. Jo aiemmin muun muassa Hollannin vaihtopenkki juoksi kentälle tuuppimaan argentiinalaisia.

Argentiina voitti Hollannin lopulta rangaistuspotkuissa lukemin 4-2. Argentiinan maalivahti Martinez torjui kaksi vetoa. Näin ollen Argentiinan ja Leo Messin unelma MM-kullasta elää edelleen.

Pelissä jaettiin peräti 13 keltaista korttia.