Marokko teki historiaa, Ronaldon unelma maailmanmestaruudesta karkasi käsistä

Marokko jatkoi MM-kisojen sensaatioitaan, kun joukkue lopetti Portugalin kisat 1-0 voitolla. Samalla Cristiano Ronaldon viimeinen mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus karkasi tylysti käsistä.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma, tulokset sekä ilmaiset lähetykset

Portugali lähti otteluun valtavana suosikkina, etenkin kun/vaikka Cristiano Ronaldo jätettiin alussa penkille. Marokko taas yritti päästä ensimmäisenä afrikkalaisena joukkueena neljän parhaan joukkoon ja lähti otteluun vahva puolustus edellä.

Marokkolaiset antoivat suosiolla Portugalin pitää palloa ja toteuttivat omaa taktiikkaansa käytännössä täydellisesti. Tiivis puolustus piti Portugalin poissa pahoilta paikoilta.
Avauspuoliajan loppupuolella Marokon taktiikka toimi ja Youssef En Nesyri avasi maalinteon pitkään palloon tulleella puskulla ottelun 42. minuutilla. Maalissa Portugalin maalivahti hyppäsi nolosti täysin väärällä ajoituksella palloon ja hävisi kaksinkamppailun täysin.

Avauspuolikkaan lopulla Portugali sai vielä yhden yläriman, mutta tauolle mentiin Marokon johdossa.

Marokko keskittyi puolustamaan

Toisen jakson alkupuolella Portugali teki odotetun ratkaisun ja kaivoi Cristiano Ronaldon naftaliinista kentälle. Pelin kuva oli koko jakson sama – Portugali painoi päälle, Marokko puolusti ja koitti pari kertaa iskeä vastaan. Pallo oli käytännössä koko jakson ajan Portugalin hallussa. Marokko päätti 60. minuutin jälkeen vielä tiivistää puolustustaan entisestään siirtymällä 5-4-1 muodostelmaan.

Lisäajalla otteluun saatiin draamaa, kun Marokon vaihdosta kentälle tullut Cheddira ajettiin toisen keltaisen myötä ulos. Portugali ei kuitenkaan saanut supervaarallisia paikkoja ja Marokko eteni sensaatiomaisesti neljän parhaan joukkoon.

Marokko teki ottelussa historiaa, sillä se on ensimmäinen afrikkalainen joukkue, joka selvittää tiensä neljän parhaan joukkoon. Joukkueen puolustus on ollut kisoissa timanttia, sillä yksikään vastustajan pelaaja ei ole tehnyt heille maalia.

Portugalin putoaminen tietää sitä, että maan tähti Cristiano Ronaldo ei tule voittamaan maailmanmestaruutta, vaikka hän muuten onkin yksi kaikkien aikojen pelaajista. Mies oli pettynyt ottelun jälkeen.

Välierissä vastaan asettuva joukkue saa olla varuillaan ja keksiä erikosikeinoja ohittaa Marokon puolustus.