Kelalta muistutus opiskelijoille – toimi heti, jos kuulut tähän ryhmään

Kelalta muistutus opiskelijoille – toimi heti, jos kuulut tähän ryhmään
Kelan kautta maksetaan etuuksia monelle suomalaiselle. Kuvituskuva

Kela muistuttaa korkeakouluopiskelijoita maksamaan terveydenhuoltomaksun mahdollisimman pian. Vain noin viideosa opiskelijoista on muistanut maksaa maksun ajallaan.

Terveydenhoitomaksun, toiselta nimeltään YTHS-maksun, on maksanut vasta noin 56 000 opiskelijaa. Maksu on edelleen suorittamatta noin 215 000 opiskelijalta. Tutkintoa suorittavien ja läsnä olevaksi ilmoittautuneiden korkeakouluopiskelijoiden täytyy maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle itsenäisesti OmaKelassa. Kevätlukukauden maksu on maksettava viimeistään 31.1.2023.

Kela lähetti viikolla 2 kirjeen opiskelijoille, jotka ovat Kelan tietojen mukaan ilmoittautuneet läsnä olevaksi kevätlukukaudelle 2023, mutta eivät ole vielä maksaneet terveydenhoitomaksua. Kirjeessä kerrotaan velvollisuudesta maksaa terveydenhoitomaksu ja annetaan ohjeet sen maksamiseen. Kirjeen voi lukea myös OmaKelassa. Kirjettä ei lähetetty niille opiskelijoille, jotka ovat jo maksun suorittaneet.

Lue myös: Kuinka paljon on YTHS-maksu vuonna 2023?

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 36,80 euroa lukukaudessa vuonna 2023. Opiskelija voi myös maksaa kerralla sekä kevät- että syyslukukauden 2023 maksun (73,60 euroa). Maksusta ei tule erillistä laskua, vaan opiskelijan tulee muistaa maksaa se itse OmaKelassa. Mikäli maksu ei ole maksettu 31.1.2023 mennessä, maksuun lisätään 5 euron muistutusmaksu.

Lähde: Kelan tiedote

Päätoimittaja