Lahjapaperin ja lahjanarun kierrätys – Vinkkejä joululahjojen pakkausmateriaalien kierrättämiseen

Lahjapaperin ja lahjanarun kierrätys – Vinkkejä joululahjojen pakkausmateriaalien  kierrättämiseen
Pakkausmateriaalien kierrätys on yllättävän helppoa.

Joulun aikaan ilo ja anteliaisuus täyttävät ilman, kun ystävät ja perhe vaihtavat lahjoja. Joululahjojen pakkaaminen onkin osa tätä iloista perinnettä, mutta samalla se voi aiheuttaa huolta ympäristön kannalta. Onneksi on olemassa tapoja kierrättää joululahjojen pakkausmateriaalit ja minimoida niiden haitalliset vaikutukset ympäristölle.

Lahjapaperin kierrätys

Lahjapaperin kierrättäminen on yksi helpoimmista tavoista vähentää joulun pakkausmateriaalien jätettä. Jos lahjapaperi on ehjää ja hyväkuntoista, voit taitella sen huolellisesti talteen ja käyttää sitä uudelleen seuraavana vuonna. Näin säästät rahaa ja vähennät jätteen määrää.

Jos lahjapaperi on kuitenkin rypistynyt tai repeytynyt, voit kierrättää sen. Lahjapaperin lajittelu tapahtuu sekajätteeseen. 

Jos et löydä kierrätyspistettä tai haluat tehdä jotain luovempaa lahjapaperin kanssa, voit hyödyntää sitä askartelussa. Lahjapaperista voi leikata kauniita kuvioita ja käyttää niitä korttien tai koristeiden valmistuksessa. Näin lahjapaperi saa uuden elämän ja sinä pääset toteuttamaan luovuuttasi samalla kun vähennät jätteen määrää.

Lue myös: 7 edullista lahjaideaa isänpäiväksi

Lahjanarun kierrätys

Lahjanaru on toinen joululahjojen pakkausmateriaali, joka voi päätyä helposti roskiin. Sen sijaan, että heittäisit lahjanarun suoraan pois, harkitse sen kierrättämistä tai uudelleenkäyttöä.

Jos lahjanaru on vielä hyvässä kunnossa, voit kerätä sen talteen ja käyttää sitä uudelleen. Solmi narut huolellisesti ja säilytä ne joulukoristeiden joukossa seuraavaa kertaa varten. Tämä säästää rahaa ja vähentää tarvetta ostaa uutta lahjanarua.

Jos lahjanaru on kuitenkin rikkoutunut tai haluat tehdä jotain erilaista sen kanssa, voit hyödyntää sitä luovassa askartelussa. Esimerkiksi voit käyttää lahjanarua koristeena korttien tai lahjapakettien ympärillä. Näin lahjanaru saa uuden elämän ja sinä pääset toteuttamaan luovuuttasi samalla kun vähennät jätteen määrää.

Mikäli lahjanaru ei ole käyttökelpoinen, sitä ei saa heittää pahviin tai paperiroskiin, vaan se kuuluu sekajätteeseen.

Ympäristöystävälliset vaihtoehdot

Joululahjojen pakkausmateriaalien kierrättämisen lisäksi voit myös harkita ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi voit käyttää kierrätyskelpoisia lahjapapereita tai kangaspusseja, jotka voidaan käyttää uudelleen useita kertoja. Tämä vähentää jätteen määrää ja säästää luonnonvaroja.

Lisäksi voit harkita lahjojen pakkaamista ilman ylimääräisiä pakkausmateriaaleja. Esimerkiksi voit käyttää kauniita käärepapereita tai kangasta, jotka voidaan avata ja kietaista uudelleen lahjan ympärille. Tämä säästää rahaa ja vähentää jätteen määrää samalla kun säilytät joulun iloisen tunnelman.

Yhteenvetona, joululahjojen pakkausmateriaalien kierrättäminen ja uudelleenkäyttö ovat ympäristöystävällisiä tapoja vähentää joulun aiheuttamaa jätettä. Lahjapaperin ja lahjanarun voi kierrättää tai hyödyntää luovassa askartelussa. Lisäksi voit harkita ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, kuten kierrätyskelpoisia lahjapapereita tai pakkaamista ilman ylimääräisiä pakkausmateriaaleja. Näillä pienillä teoilla voimme kaikki tehdä osamme ympäristön hyväksi ja nauttia samalla joulun ilosta ja anteliaisuudesta.

Päätoimittaja