Wille Rydman loikkasi Perussuomalaisiin – Ivan Puopolo vertasi Kokoomuksen toimia sharia-lakiin!

Kokoomuksen riveissä eduskunnassa istunut Wille Rydman ilmoitti loikkaavaansa Perussuomalaisten ehdokkaaksi tulevissa eduskuntavaaleissa. Rydmanin ratkaisu on kirvoittanut lukuisia keskusteluja ja ulostuloja sosiaalisessa mediassa.

Rydman ilmoitti puolueen vaihtamisesta omassa blogissaan. Taustalla on lyhyesti Kokoomuksen toiminta Rydmanin ahdistelukohun seurauksena, kun Kokoomus ei puolustanut kansanedustajaansa, vaikka poliisi ei aloittanut tutkintaa Rydmanin touhuista. Rydman on haastanut Helsingin Sanomat oikeuteen artikkelista, jossa paljastettiin Rydmanin kenties moraalisesti kyseenalaisista touhuista, joita moni nainen kertoi pitäneensä ahdistavana. Rydman on sittemmin omassa blogissaan kertonut usean väitteen olevan valheellisia ja on artikkelin julkaisun jälkeen kirjoittanut useita tekstejä, joissa kumoaa väitteitä.

Lue myös: Vihreiden Atte Harjanne lyttää Kokoomuksen ja Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetit

Ivan Puopololta kyseenalainen vertaus Twitterissä

Sosiaalisessa mediassa ajatukset Rydmanin puolueen vaihdosta ovat olleet hyvin riippuvaisia siitä, miltä puoluekannalta asiaa on halunnut katsoa. Eniten kannatusta Rydmanin toiminta on saanut Perussuomalaisilta.

Yksi kyseenalaisimmista kannanotoista on kuitenkin tullut MTV:n Uutisaamun vetäjältä, “sananvapauden” nimiin vannovalta Ivan Puopololta, joka vertaa Kokoomuksen toimintaa sharia-lakiin. Hän ei pidä Kokoomuksen ratkaisua oikeana yksilönvapauden kannalta.

Ivan Puopolon Twitter.

Puopolo on sosiaalisen median ja verkkosivujensa perusteella lipsunut pitkälti samaan leiriin esimerkiksi Ano Turtiaisen kanssa ja tästä hän onkin saanut laajasti kritiikkiä, sillä toimittaja on unohtanut ehkäpä toimittajan tärkeimmän tehtävän – lähdekritiikin. Twiitin alle kertyikin useita hämmästeleviä kommentteja liittyen Puopolon vertaukseen sharia-laista.

Sosiaalisessa mediassa kommentit ovat muuten olleet riippuvaisia kommentoijien puoluekannasta. Esimerkiksi Perussuomalaiset toivottivat Rydmanin kohuista huolimatta lämpimästi tervetulleiksi ja kritisoivat samalla Kokoomuksen toimintaa.

Lue myös: Vihreiden puheenjohtaja kritisoi Perussuomalaisten energiapolitiikkaa – “syventää kotitalouksien ongelmia”

Muut toimijat tyrmäävät Rydmanin toiminnan

Siinä missä ns. laitaoikeisto on hypännyt Rydmanin tueksi, niin vasemmistoon itsensä identifioivat ovat nostaneet Rydmanin toiminnan huonoksi eesimerkiksi. Muun muassa Vihreiden eduskuntavaaliehdokas Tuomo Kondie ottaa hyvin ironisen lähestymistavan case Rydmanista.

Lue myös: Vihreät ovat valmiita talousvaaleihin ja sopeuttamaan julkista taloutta oikeudenmukaisesti

Äärioikeistoasiantuntija Dmitry Gurbanov nostaa vastaavasti esiin ihmisten some-käytöksen kaksinaismoralistisen näkökulman kommentoidessaan tapausta.

Vasemmistoliiton Taneli Hämäläinen on samoilla linjoilla Gurbanovin kanssa ja ihmettelee, miten alaikäisten Groomaus on Perussuomalaisille “sulka hattuun”.

Eduskuntavaalit käydään myöhemmin keväällä 2023.

Lue myös: Kokoomuksen Sarkomaa esittää yrityksille mahdollisuutta hakea lähestymiskieltoa

Päätoimittaja