Aki Hyryläisestä Palloliiton uusi urheilutoimenjohtaja

Aki Hyryläisestä Palloliiton uusi urheilutoimenjohtaja
Huuhkajat. Kuva: Santeri Kärki

Aki Hyryläinen on valittu Suomen Palloliiton uudeksi urheilutoimenjohtajaksi avoimen haun kautta. Hyryläisen työt alkavat maaliskuun alussa.

Aki Hyryläinen aloittaa Palloliiton urheilutoimenjohtajana 1. maaliskuuta 2023. Entinen ammattijalkapalloilija, filosofian maisteri Hyryläinen on työskennellyt pitkään johtotehtävissä ja osakkaana globaalissa henkilöstöalan yrityksessä, joka on erikoistunut ylimmän johdon ja asiantuntijoiden suorahakuun ja rekrytointiin sekä johtamisen kehittämiseen.

Hän vastaa Palloliitossa jalkapallon ja futsalin nuorten maajoukkuetoiminnasta, valmentajakoulutuksesta sekä tutkimus- ja kehitystoiminnasta. Aiemmin tehtävää hoiti Hannu Tihinen, joka siirtyi FIFA:n palvelukseen.

Pelaajana Hyryläinen on edustanut Suomen A-maajoukkuetta 25 kertaa, voittanut HJK:n paidassa Suomen mestaruuden kahdesti, Suomen Cupin kolmesti ja FC Kööpenhaminan riveissä Tanskan Cupin. Hän on  pelannut ammatikseen Belgiassa ja Tanskassa. Hyryläinen on tehnyt mittavan uran myös jalkapallon akatemiavalmentajana ja hallitustyössä. Hän on toiminut myös Palloliiton valtakunnallisen urheilutoiminnan kehitysryhmän puheenjohtajana.

Lue myös: Palloliitto palkitsi vuoden parhaita – Toni Koskela vuoden valmentaja

“Hyvät mahdollisuudet jatkaa toiminnan kehittämistä seuraavalle tasolle”

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande on tyytyväinen Hyryläisen valintaan. Hyryläisen monipuolinen tausta ja kyvykkyys johtajana vakuuttivat rekrytoijat.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme Akin tähän todella vaativaan tehtävään. Akilla on hyvä ymmärrys kansainvälisestä vaatimustasosta ja riittävä tuntemus kotimaisesta jalkapallo- ja seurakentästä. Samalla hän tuo yritysmaailmasta ja ulkopuolelta sopivasti uusia näkökulmia urheilutoiminnan johtamiseen sekä koko Palloliiton johtoryhmän työhön. Uskon, että hänen kanssaan meillä on yhdessä erinomaiset mahdollisuudet jatkaa toiminnan kehittämistä seuraaville tasoille, Casagrande näkee.  

Hyryläinen itse odottaa maaliskussa alkavaa pestiään innolla.

– Mielenkiinnolla jatkan Hannu Tihisen tekemää erinomaista työtä yhteistyössä Palloliiton asiantuntijoiden, seurojen ja pelaajien sekä muiden sidosryhmien kanssa. Työn keskiössä on kokonaisvaltainen suomalaisen jalkapallon ja futsalin jatkuva kehitys. Jalkapallolla ja futsalilla on Suomessa erittäin merkittävä yhteiskunnallinen painoarvo. Kaikilla täytyy olla mahdollisuus hakeutua lajin pariin ja kokea pyöreän pallon tuoma yhteisöllisyys ja ilo, Hyryläinen näkee.

Lisäksi Hyryläinen odottaa Palloliiton ottavan uusia askeleita kohti kansainvälisyyttä.

Lue myös: Huuhkajat valittu tammikuun maaotteluihin – mukana paljon uusia nimiä

Lähde: Palloliiton tiedote

Päätoimittaja