Argentiina järjesti Kroatiaa vastaan näytöksen ja eteni finaaliin!

Argentiina ja Kroatia kohtasivat jalkapallon MM-kisojen 1. välierässä. Argentiina voitti ottelun 3-0 ja eteni finaaliin. Lionel Messillä on näin ollen edelleen mahdollisuus toteuttaa unelmansa maailmanmestaruuden voittamisesta.

Jalkapallon MM-kisojen välierien otteluohjelma, ennakkot ja lähetykset

Avauspuoliajalla Kroatia piti palloa ja Argentiina tyytyi kyttäämään. Ensimmäiset 30 minuuttia olivat Kroatian, mutta sitten Argentiina sai nopean hyökkäyksen, joka pysähtyi Kroatian maalivahti Livakovichiin. Se tapahtui kuitenkin sääntöjen vastaisesti ja pallo vietiin pilkulle, josta Lionel Messi iski 1-0 maalin. Samalla Messistä tuli Argentiinan kaikkien aikojen maalintekijä MM-kisoissa.

Tämän jälkeen Kroatian pakka meni sekaisin ja pian helähti jälleen. Manchester Cityä edustava nuori Julian Alvarez lähti vastahyökkäyksessä yksin yrittämään maalia. Kahdesti Kroatian pelaajat saivat jalkaa väliin, mutta pallo pomppi jatkuvasti täydessä vauhdissa puskeneen Alvarezin jalkaan ja lopulta mies viimeisteli varmasti lähietäisyydeltä. Tauolle lähtiin Argentiinan 2-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle Kroatia lähti selvästi hyökkäys edellä. Argentiina käytti jälleen jokaisen katkon hyväkseen ja pelasi hävyttömästi aikaa.

Kroatia pyöritti palloa, mutta kunnon paikkoihin se ei päässyt ja laukauksiakaan se ei saanut aikaan. Ja kun et itse tee, Messi nousee esiin.

Lionel Messi nousi ottelun 69. minuutilla puolesta kentästä laitaa pitkin Kroatian kuudentoista rajalle oikealla puolella, pisti pari pelaajaa kahville ja lopulta syötti Alvrezille vitosen viivalle, josta miehen oli helppo laukoa kisojen 4. maali.

Argentiinan maalissa oli vahvaa ratkaisun makua. Kroatia piti edelleen palloa, mutta aiemmin nähty intohimo oli täysin kateissa. Viimeistään Luka Modricin ottaminen vaihtoon 81. minuutilla kieli siitä, että Kroatia alkoi valmistautua pronssiotteluun.

Lopulta Argentiina voitti pelin 3-0. Finaalissa se kohtaa voittajan Ranskan ja Marokon ottelusta, joka pelataan 14.12.2022 kello 17.