Ei ole totta! Nuoret leijonat sulivat lopussa – Ruotsi eteni välieriin

Suomen U20 MM-kisat päättyivät karmivaan pettymykseen, kun Ruotsi kukisti Nuoret Leijonat luvuin 3-2.

Suomi otti ottelussa heti alussa komennon ja siirtyi Oliver Kapasen maalilla johtoon jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Suomi voitti laukaukset avauserässä selvästi, mutta niin vain Ruotsi tuli tasoihin Leo Carlssonin maalilla.

Toinen erä pelattiin maalittomana. Kolmannen erän 4. minuutilla Niko Huuhtanen vei pikku-Leijonat 2-1 johtoon. Ruotsi sai enemmän momentumia, mutta maalin se sai vasta ajassa 56:33 – asialla jälleen Carlsson.

Ottelun loppu oli dramaattinen. Pelikellossa oli alle 2 minuuttia, kun Suomi pääsi ylivoimalle. Sillä olisi ollut paikka iskeä, mutta maalinteossa onnistuikin Ruotsi. Aleksi Heimosalmi pomputteli viivalla ja ruotsalaispelaaja kiitti läpiajosta. Peli oli 3-2 ja päättyi näihin lukemiin.

Näin ollen Suomen pelit päättyivät jo ennen mitalipelejä. Pettymys on valtava ja Tomi Lämsän paikka varmasti uhattuna.

Artikkelikuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto