F1 tekee pian päätöksen uusista talleista – kaksi uutta tallia liittymässä sarjaan!

F1 tekee pian päätöksen uusista talleista – kaksi uutta tallia liittymässä sarjaan!
Red Bull F1. Kuva: Unsplash

F1:n sääntöjä ohjaava FIA tekee “lopullisen päätöksen” uusista talleista seuraavien “neljän-kuuden” viikon kuluessa, vahvisti FIA:n presidentti Mohammed Ben Sulayem.

Viiden tallin on ilmoitettu lähettäneen tarjouksen FIA:lle liittyäkseen F1-sarjaan vuodesta 2025 alkaen. Prosessin kautta huomioidaan kaksi uutta kilpailutiimiä liittymään nykyisten 10 tiimin joukkoon.

Lue myös: Yllättävä tiimi liittymässä F1-sarjaan?

Andretti Cadillac Racing on ollut eturintamassa tässä jatkuvassa draamassa, joutuen kohtaamaan tiukan vastustuksen jo sarjassa kilpailevien tallien toimesta. Nykyiset tallit eivät halua uusia toimijoita jakamaan palkintorahoja, kun taas FIA:lle uudet tallit ovat mahdollisuus levitä uusille markkinoille.

FIA:n tarjousten käsittely on yhä käynnissä, ja F1-sarja osallistuu myös lopulliseen päätöksentekoon.

“Toivon, että voimme tehdä ilmoituksen ensi kuussa”, kertoi Ben Sulayem Formula.hu-sivustolle.

“Puhumme vakavasti otettavista toimijoista, emmekä halua sulkea ketään pois ennen kuin olemme huolellisesti käsitelleet saamamme hakemukset.

“Puhumme suurista nimistä ja suurista rahoista. Luulen, että aiesopimus (idea) oli oikea päätös, ja sopimuksen mukaan F1-sarjassa voi olla 12 tiimiä.

“Tietenkin emme halua vain mitä tahansa tiimiä, vaan A-luokan tiimejä, ja tarvitsemme autonvalmistajan: suosisin valmistajia, koska se olisi hyväksi lajille.

“Olemme antaneet asialle aikaa, FIA:n tiimi on työskennellyt erittäin ahkerasti aiesopimuksen parissa, olemme pitäneet kokouksia tiimien kanssa arvioidaksemme heidän tarjouksiaan, ja luulen, että saamme lopullisen päätöksen neljän-kuuden viikon kuluessa.”

Päätoimittaja