Yllättävä tiimi liittymässä F1-sarjaan?

Yllättävä tiimi liittymässä F1-sarjaan?
Kuvituskuva: Gor Rhy Yan

F1-sarjaan on kaudelle 2026 liittymässä yllättävä tiimi, kun brittiläinen H26-niminen F2/F3-tiimi on ilmoittanut olevansa loppusuoralla F1-liittymisprosessinsa suhteen.

H26 on Mercedeksen moottorikumppani ja suunnittelee F1-sarjaan liittymistä kaudelle 2026. Hitechin H26-tiimi on aloittanut jo huhujen mukaan tuulitunnelitestaamisen Mercedeksen entisissä varikkotiloissa. Tallin tarkoitus olisi korvata Aston Martin Mercedeksen “B-tallina”, sillä Mercedes ei ole ollut kovin onnellinen Aston Martinin oltua sitä nopeampi alkukaudesta. Lisäksi Aston Martinia pyörittävän Lawrence Strollin välit Mersuun ovat viilenemässä, kertoo RacingNews365.

Kaudelle 2026 pyrkivien uusien F1-tiimien Expression of Interest -prosessi eli kiinnostuksen ilmaiseminen on yhä käynnissä. Ehdotusten jättöaikaa on siirretty toistaiseksi 15. toukokuuta 2023 asti. Huhujen mukaan kaudelle 2026 on hakemassa muun muassa Saudi-Arabialainen kokoonpano sekä Andretti-Cadillac-yhdistelmätalli. Yhteensä uusia talleja olisi tulossa neljä kappaletta, mutta sarjaan pääsy vaatii nykyisten osakkaiden hyväksynnän.

Lue myös: Alexander Albon uskoo – Verstappen voi tehdä hurjan F1-ennätyksen

F1-kauden 3. osakilpailu ajetaan 1.4.2023 alkaen Australian Melbournessa.

Päätoimittaja