Ranska eteni MM-finaaliin, Marokolta hyvä taistelu

Ranska eteni odotetusti jalkapallon MM-kisojen finaaliin, vaikka Marokko antoikin kelpo vastuksen välierässä. Finaalissa Ranska kohtaa Lionel Messin edustaman Argentiinan.

Ottelun käsikirjoitus muuttui jo heti alkuvaiheessa. Marokon täytyi pitää Ranska pitkään nollilla ja iskeä vastaan. Ranskan Theo Fernandez iski 1-0 osuman jo pelin 5. minuutilla. Avauspuoliajan aikana myös Marokolla oli paikkoja, mutta yksilötaito ei riittänyt tekemään paikoista vaarallisia.

Toisen jakson alkupuolella Marokolla oli vahva momentum, mutta joukkueessa ei ollut supertähtiä, jotka olisivat kääntäneet pelin. Ranskalta sellainen löytyi ja Kylian Mbappe taiteilikin kasan puolustajia solmuun peli. 79. minuutilla. Harhautusten jälkeen syöttö löysi vaihdosta sisään tulleen Kolo Muanin, joka sai tehdä ensimmäisellä kosketuksellaan ottelun loppulukemat 2-0.

Ranska eteni ansaitusti finaaliin, mutta Marokko ansaitsee hatunnoston hyvästä esityksestä. Finaalissa Ranska kohtaa Argentiinan, joten finaalissa nähdään taistelu maailman parhaimpien pelaajien Mbappen ja Messin välillä. Finaali voi olla jopa Messin viimeinen maajoukkuepeli.

Finaali pelataan sunnuntaina kello 17. Lauantain pronssiottelussa kohtaavat Marokko ja Kroatia.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 otteluohjelma, tulokset sekä ilmaiset lähetykset

Päätoimittaja