Timo Jutilan paita jäädytettiin Hakametsässä – Leijonille tappio

Timo Jutila. Kuva: Soppakanuuna [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], from Wikimedia Commons

Yksi kaikkien aikojen Leijona-kiekkoilijoista, Tampesterista kotoisin oleva puolustajalegenda Timo Jutila sai nimensä ja numeronsa osaksi legendaarista “jäädytettyä” leijonajoukkoa. Jutin seremonia pidettiin Hakametsässä maaottelun yhteydessä.

Puheiden pääpaino tuntui olevan enempi Jutilan uran aikana tapahtuneiden hassujen sattumusten muistelua, mutta totta kai Leijona-legendaa muistettiin myös nostamalla esiin parhaat saavutukset ja uran kohokohdat, kuten maailmanmestaruus vuonna 1995.

Jutilan omassa puheessa legenda jakoi kiitosta entisille joukkuekavereille, valmentajille sekä myös seuroille ja legendoille, jotka toimivat hänen esikuvinaan. Oman osansa kiitoksesta saivat toki Jutin vanhemmat ja perhe.

Seuraavassa otteita Jutin “highlightseista”:

Leijonat eivät juhlineet

Itse ottelu jäi selvästi legendan varjoon. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet olivat aavistuksen kohmeessa pitkän odottelun jäljiltä, ja vasta erän lopussa saatiin nauttia Leijonien johtomaalista.

Toisessa erässä ote oli täysin Suomella ensimmäiset viisitoista minuuttia – tuloksena 3-0 johto 2. erätauolle.

Kolmannessa erässä ilmeisesti hiipi jonkinlainen hyvänolon tunne puseroon, sillä Tsekki kavensi melko nopeasti 3-2:een parin kardinaalimunauksen jäljiltä, tullen lopulta tasatilanteeseen 3-3 ja vieden pelin jatkoille.

Leijonat hävisi lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4-3.