Maria Ohisalo väistyy Vihreiden puheenjohtajuudesta!

Maria Ohisalo väistyy Vihreiden puheenjohtajuudesta!
Maria Ohisalo ei jatka Vihreiden puheenjohtajana. Kuva: Vihreät

Maria Ohisalo on ilmoittanut, että hän ei hae jatkokautta Vihreiden puheenjohtajana kesäkuussa Seinäjoella pidettävässä puoluekokouksessa. Ohisalo kertoi asiasta Vihreiden julkaisemassa tiedotteessa.

Ohisalo on toiminut Vihreiden puheenjohtajana kaksi kaksivuotiskautta ja Suomen sisäministerinä vuosina 2019-2021 sekä ympäristö- ja ilmastoministerinä kesästä 2022 lähtien.

Lue myös: Vihreät eivät suostu hallitusyhteistyöhön Perussuomalaisten kanssa

Haastava puheenjohtajakausi

Maria Ohisalon puheenjohtajakausi on ollut haasteellinen, sillä se on ajoittunut moniin kriiseihin, kuten pandemiaan, Euroopan sotaan, energiakriisiin ja inflaatioon. Huolimatta näistä haasteista Vihreiden tavoitteet ovat edenneet.

“Olemme tehneet mittavasti ilmastotyötä, historiallisen suuria panostuksia luonnonsuojeluun, tehneet koulutuksen kunnianpalautusta ja sote-uudistuksen, vähentäneet eriarvoisuutta ja vahvistaneet Suomen turvallisuutta liittymällä Natoon”, Ohisalo toteaa.

Vihreät kärsivät vaalitappion kevään 2023 eduskuntavaaleissa, ja Ohisalo kantaa täyden vastuun siitä. Hän toteaa, että puolue hävisi monella tapaa eri puolilla maata ja eri ihmisryhmien keskuudessa. Ohisalo katsoo, että nyt on hetki pysähtyä ja miettiä tulevaisuuden suuntaa.

Lue myös: Keskusta sai eniten medianäkyvyyttä, Saarikko näkyvin puoluejohtaja

Ohisalo ei hae jatkokautta Vihreiden puheenjohtajana, mutta hän vakuuttaa, että kuka ikinä seuraajaksi valitaankin, hän tulee saamaan täyden tuen. Ohisalo kiittää kaikkia vihreitä kenttäväkeä ja toimijoita vuosien yhteistyöstä ja kannustuksesta, myös vaalitappion jälkeen.

Päätoimittaja