Alpinen tallipomolta kova väite – uskoo tallin voivan kukistaa Mercedeksen!

Alpinen tallipomolta kova väite – uskoo tallin voivan kukistaa Mercedeksen!
Mercedeksen F1-kausi ei ollut menestys. Kuva: Instant Images

Alpinen tallipomo Otmar Szafnauer uskoo, että tiimi voi taistella Mercedeksen kanssa sijoituksista kauden aikana.

Australian Grand Prix -viikonloppu päättyi vaikeasti ranskalaisvalmistajalle, kun Pierre Gasly ja Esteban Ocon kolaroivat kilpailun viimeisessä uusintalähdössä ja joutuivat molemmat keskeyttämään vaurioiden vuoksi.

Szafnauer kuitenkin ilmaisi uskonsa tuleviin päivityksiin ennen kilpailua, uskoen niiden auttavan Alpinen haastamaan kilpailijoitaan, jotka tuovat myös uusia osia tuleviin kilpailuihin.

“Emme usko, että Mercedeksen kanssa taistelemme turhan kaukana toisistamme. Meilläkin on Bakuun tulossa melkoisia päivityksiä ja vielä vähän lisää viikkoa myöhemmin Miamiin, joten jatkamme päivitysten tekemistä”, Szafnauer kertoi RacingNews365.com -sivustolle.

“Tärkeintä on, että kaikki [päivitykset] toimivat autossa ja meillä on hyvä korrelaatio simulointityökalujemme kanssa. Meillä oli hyvä korrelaatio viime vuonna, ja jos se jatkuu ja jos jatkamme päivitysten tekemistä, voitamme kehitystaistelun muita tiimejä vastaan kauden aikana.”

Lue myös: F1-uransa päättänyt Sebastian Vettel ei kadu lopettamistaan Aston Martinin vauhdista huolimatta

Szafnauer luottaa Alpinen kehitystahdin olevan vahva

Szafnauer uskoo, että Alpine voi kehittää autoaan vahvasti kaudella 2023. Tietoa ei kuitenkaan ole, miten Mercedeksen päivitykset vievät auton vauhtia eteenpäin.

“Pyrimme kehittymään mahdollisimman korkealla tahdilla tiimimme kannalta”, Szafnauer lisäsi.

“On todella vaikeaa tietää, mitä päivityksiä [Mercedes] tuo. Jos katsomme viime vuoteen, mielestäni kehitystahtimme oli melko hyvä, ja jos voimme pysyä samalla tasolla tänä vuonna, uskon, että pääsemme lähemmäksi vuoden aikana.

Lue myös: Alonsolle rangaistus Yhdysvaltain GP:n jälkeen – Alpine valittaa ratkaisusta

Päätoimittaja