WordPress.org vai WordPress.com? Alustoissa on merkittäviä eroja

WordPress.org vai WordPress.com? Alustoissa on merkittäviä eroja
Wordpress on kätevä alusta verkkosivuja varten.

WordPress on yksi maailman suosituimmista julkaisualustoista, ja sen avulla voit luoda ja hallita omia verkkosivustoja.

Kuitenkin, kun puhutaan WordPressistä, on tärkeää ymmärtää ero WordPress.orgin ja WordPress.comin välillä. Ne eivät ole sama alusta ja toiminnoissa on käyttäjien kannalta merkittäviä eroja.

Jos WordPress ei ole entuudestaan tuttu, lue WordPressistä kirjoitettu artikkeli!

WordPress.org

WordPress.org on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka voidaan ladata ja asentaa omalle verkkosivustollesi. Tämä tarkoittaa, että sinulla on täysi hallinta omasta sivustostasi ja sen sisällöstä. Voit muokata teemoja, lisätä laajennuksia ja käyttää omia verkkotunnuksia. WordPress.org tarjoaa myös mahdollisuuden ansaita rahaa mainostuloilla tai verkkokaupan avulla.

WordPress.org sopii erityisesti kokeneemmille käyttäjille, jotka haluavat täyden hallinnan sivustostaan. Se tarjoaa enemmän vapauksia ja mahdollisuuksia räätälöidä sivustoa omien tarpeiden mukaan. Kokeneet käyttäjät voivat hyödyntää WordPress.orgin tarjoamia laajennuksia ja teemoja luodakseen ainutlaatuisen verkkosivuston.

WordPress.com

WordPress.com sen sijaan on pilvipalvelu, joka tarjoaa valmiita verkkosivustoja. Voit luoda ilmaisen sivuston WordPress.comin avulla, mutta he myös tarjoavat maksullisia paketteja, jotka tarjoavat enemmän ominaisuuksia ja räätälöintimahdollisuuksia.

WordPress.com sopii erityisesti aloittelijoille tai niille, jotka eivät halua huolehtia teknisistä yksityiskohdista. Palvelu hoitaa päivitykset, turvallisuuden ja varmuuskopiot puolestasi. Sinun ei tarvitse huolehtia palvelimen ylläpitämisestä tai ohjelmistopäivityksistä.

WordPress.com tarjoaa myös helpon tavan aloittaa bloggaaminen tai verkkokaupan pyörittäminen. Voit valita valmiista teemoista ja laajennuksista, jotka on suunniteltu erityisesti WordPress.comia varten. He tarjoavat myös oman verkkotunnuksen, mutta sinun on maksettava lisämaksu tästä palvelusta.

Eroavaisuudet

Yksi suurimmista eroista WordPress.orgin ja WordPress.comin välillä on hallinta. WordPress.org antaa sinulle täyden hallinnan sivustostasi, kun taas WordPress.com hoitaa tekniset yksityiskohdat puolestasi.

Toinen ero on räätälöinti. WordPress.org tarjoaa enemmän mahdollisuuksia muokata sivustoa omien tarpeiden mukaan. Voit valita tuhansista ilmaisista ja maksullisista teemoista sekä lisätä laajennuksia tarpeen mukaan. WordPress.comissa räätälöintimahdollisuudet ovat rajallisemmat, ellet maksa WordPress.comista.

Myös ansaintamahdollisuudet eroavat. WordPress.orgilla voit ansaita rahaa mainostuloilla tai verkkokaupan avulla. WordPress.comissa ansaintamahdollisuudet ovat rajatumpia ja sinun on maksettava lisämaksu, jos haluat ansaita mainostuloja tai pyörittää verkkokauppaa.

Sopivuus aloittelijoille ja kokeneemmille

Kun pohditaan sopivuutta aloittelijoille ja kokeneemmille käyttäjille, vastaus riippuu henkilön taidoista ja tarpeista.

Aloittelijoille WordPress.com voi olla hyvä vaihtoehto, koska se tarjoaa helpon tavan aloittaa verkkosivuston luominen ilman teknisiä haasteita. He voivat keskittyä sisällön luomiseen ja jättää tekniset yksityiskohdat WordPress.comin huolehdittavaksi.

Kokeneemmille käyttäjille, jotka haluavat täyden hallinnan ja räätälöintimahdollisuudet, WordPress.org tarjoaa enemmän vapauksia. He voivat hyödyntää WordPress.orgin tarjoamia laajennuksia ja teemoja luodakseen ainutlaatuisen verkkosivuston.

Lopulta valinta WordPress.orgin ja WordPress.comin välillä riippuu henkilön taidoista, tarpeista ja mieltymyksistä. Molemmat vaihtoehdot tarjoavat hyviä mahdollisuuksia luoda ja hallita verkkosivustoja, mutta niiden eroavaisuudet kannattaa ottaa huomioon päätöstä tehdessä.

Päätoimittaja