Mikä on puoliksi avoin suhde?

Avoin suhde on suhdemuoto, jossa pariskunnan osapuolilla on lupa käydä vieraissa. Mutta mikä on puoliksi avoin suhde?

Avoimessa suhteessa pariskunta on määritellyt omat rajansa, joiden mukaan muiden kanssa voi olla joko romanttisia tai eroottisia suhteita oman suhteen ulkopuolella.

Yksi avoimen suhteen muodoista on puoliksi avoin suhde eli puoliavoin suhde. Tässä suhteen muodossa toinen osapuoli voi käydä vieraissa luvan kanssa, mutta toinen osapuoli on ainoastaan oman kumppaninsa kanssa. Eli suhteen toinen osapuoli harrastaa seksiä muiden kanssa, mutta toinen ei.

Yksi puoliksi avoimen suhteen muoto on myös suhde, jossa toinen osapuoli käy ilman lupaa vieraissa, mutta toinen ei. Kyseessä ei ole kuitenkaan niin sanottu eettinen avoimen suhteen muoto, vaan kyseessä on pettäminen. Tällöin suhteen osapuoli on ylittänyt yhdessä sovitut rajat ja saattanut myös valehdella ulkopuoliselle omasta suhdemuodostaan.

Lue myös: Näin saat pitkän parisuhteen

Miksi ihmiset lähtevät puoliavoimeen suhteeseen?

Puoliavoin suhde on avoimen suhteen tapaan moninainen suhdemuoto, johon päätymiseen ei ole yhtä yksiselitteistä vastausta. Osa päätyy tähän suhteeseen siksi, että pariskunnan halut eivät kohtaa. Toinen osapuoli voi olla vaikkapa seksuaalisesti haluttomampi tai sitten toisella voi olla rajoitteita, jotka estävät tasapainoisen seksielämän.

Syitä voi olla monia, mutta niistä tulee aina keskustella toisen puolison kanssa. Ehdotus ei ole kuitenkaan mikään pakote siirtyä avoimeen suhteeseen, vaan suhteen avaaminen vaatii osapuolilta molemminpuolista kunnioitusta ja keskustelua. Ajatusmallina on usein se, että molemmat vastaavat omasta seksuaalisuudestaan ja käyminen “vieraissa” ei ole mitään suhteen toiselta osapuolelta pois.

Mikäli haluat lukea lisää avoimista suhteista ja monisuhteista, voit tutustua aiheeseen täällä.

Haluatko kirjoittaa parisuhteista? Onko sinulla muita intohimoja, joista haluat kertoa maailmalle? Liity mukaan kirjoittajaksi täältä. Liittyminen kestää alle minuutin!

Päätoimittaja