Emil Ruusuvuori voitti maraton-ottelun Australian avoimissa

Suomen Emil Ruusuvuori venyi upeaan voittoon lähes 24-tuntiseksi venyneen taistelun jälkeen Australian avoimissa.

Emil Ruusuvuori selvitti kuumuuden ja sateen viivästyttämän avauskierroksen Australian avoimissa kukistamalla järjestäjämaan Max Purcellin 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(11).

Ottelu kesti virallisten tietojen mukaan hieman yli kolme ja puoli tuntia. Todellisuudessa kesto oli huomattavasti pidempi, sillä sateen ja helteen takia ottelu keskeytettiin välillä ja jatkettiin loppuun seuraavana päivänä.

─ Hyvin erikoinen ottelu; eilen oltiin 15 tuntia paikalla ja tänään jo lähemmäs 8 tuntia. Sellainen 24 tunnin prosessi”, huokaisi helpottunut Ruusuvuori Tennisliiton tiedotteessa.

Ruusuvuorella vaikeuksia lyöntiensä kanssa

Tiistain ja keskiviikon aikana pelatun ottelun alku oli suomalaispelaajalle haastava, kun lyönnit eivät pysyneet rajojen sisällä ja monipuolinen Purcell ottikin heti avauspelissä murron. Ruusuvuori haki peliään avauserässä, jossa osatekijänä oli australialaisen sekoittava pelityyli alakierteineen.

Hiljalleen vastustajaansa vahvemmat peruslyönnit omaava Ruusuvuori pääsi pelirytmiin kiinni ja toisen erän 4-3 tilanteessa tullut murto käänsi pelin momentumin.

Toinen ja kolmas erä olivat Ruusuvuoren hallintaa; neljännessä Purcell oli taas vahva. Australialainen pääsi eräpalloihin kiinni 5-4 tilanteessa, mutta Ruusuvuoren vahva kämmenlyönti ja läpisyöttö pelastivat tilanteet. Lopulta Ruusuvuori ratkaisi ottelun itselleen jännittävässä tie-breikissä.

Seuraavalla kierroksella vastaan asettuu kisan viidenneksi sijoitetun Andrey Rublev, joka kukisti Dominic Thiemin vakuuttavasti 6-3, 6-4, 6-2. Pelaajat kohtasivat toisensa 2021 Dubain ATP-turnauksessa ja tuolloin Rublev voitti 6-4, 6-4.

Ottelu pelataan torstaina kello 04:00 Suomen aikaa.

Lähde ja kuva: Suomen Tennisliitto