Ennakko: ManU ja Arsenal kohtaavat FA-cupin huippuottelussa, lue analyysi

Ennakko: ManU ja Arsenal kohtaavat FA-cupin huippuottelussa, lue analyysi
FA-Cup on arvostettu kilpailu Englannissa. Kuvituskuva. Kuva: Santeri Kärki

FA-cupissa on vuorossa 4. kierroksen ottelu. Tänään illalla YLE televisioi suorana huippuottelun Arsenalin ja vieraija Manchester Unitedin välillä. Ennakkoon United lienee pieni ennakkosuosikki.

Ottelun voi katsoa kello 21.49 alkaen suorana joko TV2:ssa tai YLE Areenassa.

Molemmilla joukkueilla on panosta perinteisen FA-cupin otteluun, sillä kummassakin seurassa on totuttu voittamaan jotakin kauden aikana. Valioliigan mestaruus on jo karannut ulottuvilta, mutta FA-cupissa menestys on vielä mahdollista.

Manchester United on päässyt Jose Mourinhon potkujen jälkeen oivaan vireeseen Valioliigassa. Ole Gunnar Solskjärin johdolla joukkue on voittanut kuusi ottelua Valioliigassa putkeen ja lisäksi yhden FA-cupissa. Vastaavasti Arsenalin suuntaus on ollut heikompi, tosin voitto Chelseasta nosti varmasti joukkueen itseluottamusta. Unitedin vireestä kertonee jotakin se, että se oli vielä ennen Solskjärin aikaa Arsenalia Valioliigassa 11 pistettä perässä, nyt joukkueet ovat tasapisteissä kamppailemassa europaikoista. Toki Unitedin vastustajat ovat pääosin olleet tilastojen valossa kevyempiä.

United on löytänyt itsensä uudelleen

Yksi suurimpia syitä Unitedin pelin piristymiseen on se, että joukkue on päässyt käyttämään vahvuuksiaan huomattavasti paremmin Mourinhon lähdön jälkeen. Nyt joukkue saa ja uskaltaa hyökätä. Pelaajien itseluottamus on palannut ja kilpailu kokoonpanopaikoista on aidosti avointa. Paul Pogban vapauttaminen Jose Mourinhon koirankopista on nostanut Unitedin tasoa huomattavasti, ja Pogba onkin näpäyttänyt epäilijöilleen olevansa edelleen maailman huipulla. Toinen vahvasti esiin noussut pelaaja on jo Marcus Rashford, joka on tehnyt kuuteen viime peliin peräti viisi maalia.

Arsenalin vahvuudet löytyvät pääosin enemmän hyökkäyspäästä. Unai Emeryn johtamilla joukoilla on alaittaa valtava pelote hyökkäyspäähän, mikäli Alexandre Lacazette ja Pierre-Emerick Aubameyang ovat kokoonpanossa. Yhteensä kaksikko on tehnyt tälle kaudelle 22 maalia, ja kaksikko on jatkuvasti vaarallinen vastustajan hyökkäyspäässä. Kymppipaikalla tätä akselia täydentänee Aaron Ramsey tai Mesut Özil. Özilin kohdalla tosin vire tuntuu suuntautuneen viime aikoina alaspäin, ja hän onkin joulukuusta asti istunut penkinlämmittäjänä. Kenties FA-cupissa Özil saa viimeisen saumansa näyttää kykynsä ennen siirtoa toiseen joukkueeseen?

United on pelissä hienoinen suosikki, mikäli molemmat pelaavat ykköskokoonpanoilla. Arsenalille painaa taas kotietu, joten tasapeli ei olisi mikään yllätys tässä kamppailussa.

Päätoimittaja