F-liigan runkosarja huipentuu – näin sarjasijoitukset ratkeavat

F-liigan runkosarja huipentuu – näin sarjasijoitukset ratkeavat
Kuvat/Photos: Juha Käenmäki, Instagram @jukaen

Miesten F-liigan runkosarja huipentuu lauantaina 11.3.2023 pelattavaan päätöskierrokseen. Runkosarjan voitto on vielä täysin auki.

Illan kierroksen mielenkiintoisin ottelu on ehdottomasti Classicin ja Nokian KRP:n kohtaaminen. Sarjassa tasapistein sijoilla kaksi ja kolme olevat joukkueet ovat pisteen päässä sarjakärki TPS:stä.

TPS pelaa päätöskierroksen pelinsä sarjassa tukevasti viidentenä olevaa Oilersia vastaan. Oilersin sarjasijoitus ei muutu, vaikka joukkue voittaisi tai häviäisi.

Näin sarjasijoitukset ratkeavat

Mikäli TPS voittaa Oilersin varsinaisella peloajalla, TPS ottaa varmuudella historiansa ensimmäisen runkosarjavoiton. Mikäli peli ratkeaa TPS:lle jatkoilla, voi Classic nousta vielä ohi voittamalla KRP:n varsinaisella peliajalla.

TPS:n tappio tai tappio varsinaisen peliajan jälkeen avaa tien Classicin tai KRP:n voittoon. Nokian KRP tarvitsee kuitenkin varsinaisen peliajan voiton.

Joukkueiden paremmuus runkosarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:

1) varsinaisella peliajalla voitetut ottelut

2) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)

3) koko sarjassa otteluissa tehdyt maalit

4) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet

5) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)

6) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit

7) arpa

Lähde: F-Liiga

Päätoimittaja