Fernando Alonso: Aston Martin on valmis tekemään mitä tahansa voittaakseen

Fernando Alonso: Aston Martin on valmis tekemään mitä tahansa voittaakseen
Kuvituskuva: Alexandre Brondino

Aston Martin on yksi parhaiten kehittyneistä Formula 1 -tiimeistä vuonna 2023, sillä se on parantanut aikaansa radalla jopa 2,4 sekuntia verrattuna viime vuoteen. Tämä johtuu kuitenkin enemmän tiimin halusta voittaa kuin uusista säännöistä, väittää tallin espanjalaiskuljettaja Fernando Alonso.

Vaikka uudet aerodynamiikkaa koskevat säännöt ovatkin tuoneet helpotuksia jokaiselle tiimille, Alonson mukaan Aston Martin on valmis tekemään mitä tahansa voittaakseen. Sääntömuutokset ovat tuoneet tallin asemaan, jossa se voi parhaillaan haastaa jopa Red Bullia.

Lue myös: Carlos Sainz ihmettelee Aston Martinin ja Red Bullin eroa Ferrariin

Aston Martinin kehitys on huomattu myös radalla, sillä talli kukisti Red Bullia lukuun ottamatta kaikki muut tiimit F1-kauden avauskisassa. Alonson mukaan Aston Martinin auto on myös ilo ajaa.

Samalla kun Aston Martin on menestynyt, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on myöntänyt tehneensä virheen auton suunnittelussa. Tämä on ollut vaikea ajanjakso Mercedekselle, joka on menettänyt paljon henkilöstöä viime vuosina. Samalla Mercedes lupasi jo aloittavansa uuden konseptin suunnittelun kuluvalle kaudelle.

Aston Martin on hyötynyt massiivisesta rekrytointikampanjasta, jonka tallin omistaja Lawrence Stroll aloitti vuonna 2021. Sen myötä talli on saanut merkittävän määrän osaajia, myös Mercedekseltä, omaan tiimiinsä.

Hallitseva maailmanmestari, Red Bullin Max Verstappen korostaa oikeiden henkilöiden merkitystä tiimin johdossa, jotka haluavat voittaa kilpailuja.

“Fernando on aivan oikeassa. Jos sinulla on oikeat henkilöt johdossa, ja he todella haluavat voittaa ja he palkkaavat oikeat ihmiset, mikä tahansa on mahdollista”, Verstappen kommentoi.

Päätoimittaja